Hvordan behandle Tomato Anthracnose

March 24

Hvordan behandle Tomato Anthracnose


Tomat vinstokker kan være en ivrig, blomstrende tillegg til homegrower hage. Med riktig stell og betingelser, vil disse tomat vinranker belønne gartner med en stor tomat innhøsting. Men tomater kommer med potensielle ulemper, som en tilbøyelighet for sykdommer og rotting. En slik sak, tomat anthracnose, oppstår i altfor modne tomater som er utsatt for bakterier Colletotorichum. Tomato anthracnose kan ødelegge tomat innhøsting, så det er viktig å diagnostisere og behandle problemet umiddelbart.

Bruksanvisning

1 Diagnose tomat anthracnose. Sykdommen vises i modne og over modne tomater, og er mest vanlig i områder med høy luftfuktighet. Se etter områder på tomatene der små, runde forliste flekker blir mørkt og råtten. Disse lesjonene kan være sprukket eller vokser små hår.

2 Kast tomater som viser disse symptomene. Det er ikke mulig å lagre dem, og de vil spre sykdommen til andre tomater. Sjekk bladene av tomat vinranker for lignende markeringer, og sviske av eventuelle blader som er syke for å stoppe spredningen av sykdommen.

3 Beskytt de resterende tomat innhøsting av sykdommen. Bland 1/2 ts antitranspirant, tilgjengelig på barnehager og hage butikker, med 8 unser skummet melk. Hell blandingen over i en liter vann. Bruk en sprayflaske å spray tomat vinstokker som beskyttelse.

Hint

  • Mulch og stake opp tomat vinranker å beskytte dem mot sykdommer som tomat anthracnose. Holde dem opp av bakken, og bruke mulch for å hindre at jord spruter opp på vinrankene, vil hindre fremtidige infeksjoner.
  • Anthracnose kan også påvirke auberginer, paprika og poteter.
  • Bakteriene som forårsaker tomat anthracnose kan forbli i jorda i flere år, for å påvirke framtidige planter og frukt avlinger.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com