Hånd Smocked Vindusbehandling

March 7

Det er ingen hemmelighet at draperi kan legge polish og raffinement til ethvert rom, men når det gjelder å velge en stil, mulighetene er uendelige. En tradisjonell, men ofte oversett window dressing er hånd vaffelsøm, et broderi teknikk som brukes for å samle stoff til å lage et gjentagende mønster.

Vaffelsøm: A Brief History

Utviklet i England i det 13. og 14. århundre, og brukes mye i klær gjennom det 18. og 19. århundre før elastisk var tilgjengelig, vaffelsøm tillatt praktiske plagg for bønder og andre arbeidere å være både formsydde og fleksible. Når den brukes på toppen av gardin paneler, fremkaller hånd vaffelsøm en gammeldags, uformell eleganse som koordinerer med mange dekor stiler, men er oftest kombinert med dressy feminine land eller hytte-stil.

Fra Garderober til Windows

Bruken av kåper falt blant landarbeidere på slutten av 1800-tallet, men teknikken senere ble en populær spesialitet detalj blant høykultur i kjoler og te kjoler. Dekorative engelsk vaffelsøm dukket i 1920, og ble enda mer populær i 1940, da vaffelsøm pleater ble oppfunnet, noe som sparer tid og inspirerende smocking pynt på en rekke tekstiler, klær og, til slutt, gardiner.

Blikket

Smocked gardiner ser mye ut som blyant fold gardiner med lagt rusket på toppen i en kontinuerlig diamantformet mønster kjører lengden på spissen. På grunn av sin kompleksitet, er vaffelsøm best brukt på lys- eller middels tunge stoffer; solide silke og bomull er mest vanlig, men de med små eller enkle mønstre fungere godt uten å skygge for delikate detaljer. For best resultat, henge med en dekorativ gardin stang eller spor ved hjelp av draperi kroker.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com