Forskjellene mellom gassrør og støpejernsrør

March 28

Forskjellene mellom gassrør og støpejernsrør


Det er flere materialer som brukes for gass, vann og avløpsrør i bolig og industrielle applikasjoner. Noen materialer har blitt utviklet i de senere år som er tryggere og mer miljøvennlig enn eldre materialer som brukes i rørsystemet. Bly, for eksempel, er nå anerkjent for å være mer farlig enn vi trodde.

Gass rørmaterialer

Gassrør for boliger programmer er vanligvis laget av svart jern eller korrugerte rør i rustfritt stål. Galvanisert stål har noen ganger blitt brukt for naturgass, men det betyr ikke oppfyller standardene for de fleste byggeforskrifter. Sort jern regnes for å være sikrere i tordenvær, og er forbundet med færre branner.

Gas Pipe Installasjon og reparasjoner

Materialene for svart jern gassrør er generelt billigere enn for korrugerte rør i rustfritt stål, men arbeidsmarkedet for å installere det er betydelig dyrere. Dette gjør de to alternativene nokså like i prisingen. Det er mulig å kutte og tråden hvilket som helst punkt i sort jern rør, noe som gjør reparasjoner lett og billig.

Størrelsen og tettheten av gass er vanligvis bestemt av statlige spesifikasjoner. De må oppfylle krav til sikkerhet for å beskytte mennesker og miljø. Gasselskaper eier og vedlikeholde gassledninger i boligområder. Hvis ombygging eller reparasjoner krever flytting eller arbeider rundt gassledninger, må du kontakte gasselskap. Plasseringen av gassrør, vannrør og kloakkrør avløp kan ofte være plassert på skissene eller skjematisk av ditt hjem. Er du i tvil, ta kontakt med din lokale energiselskaper før graving rundt hjemmet og i hagen.

Cast Iron Pipe Usage

Støpejernsrør er en eldre type av rør som brukes for gass samt vann og kloakk. Noen er belagt for å hindre korrosjon og noen er ikke. Støpejern er også ofte brukt i storm avløp.

Cast Iron Historie og Issues

Jernrør har erstattet mest støpejernsrør de siste årene. Gray støpejern var den mest brukte støpejern rør. Materialet kan korrodere og rust over tid, noe som gjør det nødvendig å skifte ut rørene til slutt. Støpejern pleide å bli støpt ved hjelp av horisontale eller vertikale former, men er nå mer vanlig gjort med spunnet jern. PVC-rør kan anvendes i mange anvendelser lettere, men det er vanskeligere å reparere PVC uten å erstatte den helt. Støpejern er tung og solid, noe som gjør det til et godt utvalg for rør som vil bli begravet i mange år uten å bli betjent.

Støpejern kan vare godt over 100 år. Den høye vekten gjør det dyrt å transportere og installere, men de fleste byer og energiverk gjøre opp for den ekstra kostnaden ved å unngå kostbare reparasjoner i forbindelse med lettere materialer.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com