Silverberry vs. Viburnum

March 12

Silverberry vs. Viburnum


En gartner har mange forskjellige busker å velge mellom når du planlegger et hjem hage. Viburnums (Viburnum spp.) Og silverberry busker (Elaeagnus spp.) Er to grupper som hver inneholder enkle å dyrke planter med ulike egenskaper, inkludert varierte vekst vaner, blomster og frukter. Alle planter i begge grupper er nyttige og har attraktive funksjoner.

Silverberry

Den vanlige silverberry bush (Elaeagnus commutata) er en innfødt amerikansk plante som vokser i det nordøstlige USA, Midtvesten og deler av sørvest. En smal, oppreist busk som vokser vanligvis 5 til 9 fot høy, dekker den seg i små, men duftende gule blomster i mai, etterfulgt av bær som modnes i høst, og tiltrekker seg fugler. Oppkalt etter sin sølv-grønne blader, den vokser i US Department of Agriculture plante hardførhet soner 2 til 9. Kultiverte silverberry planter inkluderer Fruit silverberry (Elaeagnus pungens "Fruitlandii"), et spesielt raskt voksende sorten med bølgete kanter blader og en avrundet form, og spraglete silverberry (Elaeagnus pungens "maculata"), med grønne-og-gul blader og oransje frukter. Mindre hardfør enn innfødte silverberry, disse typer vokse i USDA sone 6 og 7 til 9, henholdsvis.

Silverberry Culture

Både innfødte silverberry og kultiverte varianter gjøre det bra i enten full sol eller delvis skygge, men er ikke gode valg for lite lys, fullt skyggefulle forhold. De tåler alle typer hagejord, forutsatt at det er godt drenert, og gjør det ganske bra i tørkeperioder, selv jevnlig vanning kan hjelpe en ny fabrikk utvikle et godt rotsystem i løpet av sin første sesong. Silverberry planter tolererer ikke våt, soggy jord godt, men du kan forbedre jordas drenering ved å legge sand på planting hvis det er rikt på leire og har en tendens til å bli fuktig i lange perioder. Silverberry kan produsere suckers, rette skuddene som kommer på anlegget base og bør fjernes. Det har også spre røtter og kan bli invasiv hvis ikke beskjæres tilbake på røttene eller inneholdt med i bakken gjerde som omgir anlegget.

viburnums

Viburnums utgjør en gruppe som inneholder mer enn 150 ulike planter, en betydelig større gruppe enn de silverberry planter. Vanligvis mer prangende når blomstringen enn silverberry, deres størrelse og vekst vane varierer også, noe som gjør dem til et spesielt allsidig gruppe planter som fungerer godt som prøver, som en del av en blandet kant eller i blomsterbed når under beplantet med stauder. Eksempler på dette er den kinesiske snøball (Viburnum macrocephalum), som er mellom 10 og 15 fot høy, med store, runde, hvite blomster og vokser i USDA sone 7 til 9, og den rustne blackhaw Viburnum (Viburnum rufidumum), en annen høye variasjon med medium dimensjonerte hvite blomster og læraktige blader som blir rød i høst; den vokser i USDA sone 5 til 9. Kortere typer eksisterer også, for eksempel "Conoy" (Viburnum x burkwoodii "Conoy"), bare 3 til 6 fot høy med rosa knopper som åpner som flat-toppet hvite blomster; den vokser i USDA sone 5 til 8.

Viburnum Culture

Begge silverberry planter og viburnums er generelt lett å vokse, men viburnums er noe mindre tolerante av tørr jord, og foretrakk selv fuktighet gjennom hele sesongen. Når nedbøren faller under en tomme per uke, kan viburnums snuble og falle sammen uten supplerende vann. De drar også nytte av tillegg av en 2- eller 3-tommers lag av organisk mulch våren, noe som bidrar til å bevare fuktigheten i jordsmonnet samtidig holde ugress nede. Som silverberry planter, viburnums vokse i enten full sol eller delvis skygge, og ikke gjøre det bra i et fullt skyggelagt spot.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com