Marokkansk dekorere ideer

May 11

Marokkansk dekorere ideer


Hjertet av marokkansk design er sterke farger og mønstre, flislagt gårdsrom og elegante rom. Hvis du har falt i kjærlighet med alle ting Marokko, kan du bli inspirert til å bringe noe av det estetiske inn i ditt eget hjem. Med fremveksten av Internett-baserte importører, er det enklere enn noensinne å lage din egen personlige hjørne av Fez eller Marrakesh.

Oppsett

Folket i Marokko stolte av gjestfrihet overfor gjester og fremmede, og denne varmen kan sees i design og layout av deres felles rom. For å lage en marokkansk stil stue, legge ut dine møbler med gruppesamtale i tankene ved overfor en sofa og to stoler mot hverandre, med et stort salongbord i midten. Hvis rommet er stort nok, lage en mindre samtale område av på den ene side. Salongbordet bør være stort nok for platters av mat og drikke. Skjule din TV bort fra visningen i en tre flettverket kabinett --- du kan åpne dørene når det er tid for din favoritt show, og i mellomtiden vil det ikke friste deg vekk fra venner og familie. Spre rommet med karakteristiske paller, eller puffer, tradisjonelt laget av skinn og fargerike. Du kan finne marokkanske puffer på mange import butikker og på nettet, og noen vestlige designere som Jonathan Adler og John Derian er selv tilbyr sine egne high-end versjoner. Male veggene i lyse farger som er typiske for marokkanske interiør, som aqua og safran --- eller, hvis det er litt for dristig for deg, velg en lys krem ​​eller hvit i stedet og deretter heap rommet med fargerike tekstiler, pynteputer og puter. En vintage marokkansk teppe, knyttede med tribal design, gir den siste finishen.

Fliser og mønstre

Marokkansk design er kanskje mest kjent for sine ikoniske fliser mønstre, kjent som zillij. Disse geometriske mosaikk bygget av utallige små fliser kan sees i hver by i Marokko, dekorere vegger og gulv av gamle bygninger, korridorer og offentlige fontener. Designene representerer islamsk filosofi et ordnet univers styrt av en guddommelig intelligens. Tradisjonelt design er basert rundt et mønster av stjerner, med åtte spisse stjerner er kanskje den mest vanlige, men noen store, intrikate fliser medaljonger kan funksjonen stjerner på opp til 100 poeng eller mer. Hvis du har tid og ressurser, er det verdt det å gjøre litt av forskning på tradisjonelle zillij mønstre og deretter arbeide med en profesjonell tiler å skape en mosaikk i ditt eget hjem. Hvis det høres litt for involvert, mange high-end kjøkken og bad designere og nett import butikker bære store mønstrede fliser som kopierer utseendet på en håndlaget mosaikk. Eller du kan gi avkall på flisene helt og kjøpe eller lage en geometrisk sjablong, og male marokkansk mønster direkte på en vegg. Denne teknikken vil fungere perfekt for en bred kant på toppen av en vegg, eller langs kanten av et tregulv. Bare sørg for å belegge design med tetningsmiddel for å hindre slitasje.

marokkanske tilbehør

Kanskje du ikke er helt klar til å slå huset til en Marrakesh-verdig bolig, men fortsatt ønsker å injisere litt av Nord-Afrika inn i dine omgivelser. I så fall kan noen små detaljene og velvalgte tilbehør gå en lang vei. Når gjestene kommer, tjene dem myntete i karakteristiske marokkanske te briller, fargerike og trimmet med gull. Store håndmalte marokkanske fliser kan brukes som trivets, eller henges på veggen i grupper. Og mange tapeter og stoff designere tilbyr nå mønstre basert på marokkanske og andre tradisjonelle islamske mønstre, i dempede farger og proporsjoner stylet for å skape en elegant blanding av øst og vest.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com