Hvordan beregne bæreevne av et flatt tak

May 12

Hvordan beregne bæreevne av et flatt tak


Beregne belastningen på et flatt tak er en utfordrende oppgave for layperson som innebærer kunnskap om bygningsmaterialer, deres vekter og lokale byggeforskrifter. Standarden guide i USA, ASCE 7-05, viser vekter og belastninger for alle byggematerialer uttrykt i pounds per kvadratfot. Den viser også lastfaktorer for naturlige stressfaktorer, som vind, regn og snø. Kontakt lokale byggeforskrifter for verifikasjoner på disse verdiene som de er svært regionalt, basert på klima.

Bruksanvisning

En Bestem egenlast av taket. Dette omfatter den samlede vekt av alle de individuelle taket materialer og alt som er knyttet til den permanent. Dette ville være de tak materialer under taket og eventuelle faste installasjoner, som for eksempel VVS-komponenter. Disse verdiene er uttrykt i pounds per kvadratfot (PSF) og finnes i ASCE 7-05.

2. Beregn lasten av taket. Dette bestemmes ved å legge vekt av noen personer som kan arbeide på taket, og den samlede vekten av alle verktøy og utstyr som brukes av disse arbeiderne.

3 Bestem forbigående belastning av taket. Dette er alle de naturlige påkjenninger på et tak, slik som snølast, regn laster og vindlaster. Dette er meget regional som vekter av snø, for eksempel området fra 10 til 300 pounds per kvadratfot basert på fuktighet og volum av snøen. Vindlast er avhengig av vindstyrke og kan variere så mye som snø.

4 Legg alle tre av disse belastningsverdier for å beregne belastningen på et flatt tak.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com