Oak Leaf Mulch å heve Jord pH

December 10

Oak Leaf Mulch å heve Jord pH


Det er en vanlig holdt troen på at eik og furu blader forsurer jord. Kanskje dette er fordi falne blader har en tendens til å matte og kvele noen planter som prøver å slå rot under disse trærne. Kanskje det er fordi disse trærne foretrekker surt jordsmonn til å begynne med, så jorda rundt dem er sure. Uansett årsak, er det ikke sant at eik blad mulch kan brukes til å heve jord pH.

Eikeløv er sure

PH i en fersk falt eik blad er mellom 3,2 og 3,8. Det betyr at ekeblader er svært sure. Men da de brytes ned, blir deres pH mye mer nøytral. Selv innlemme store mengder av frisk ekeblader vil ikke gjøre en betydelig forskjell i pH-verdien i jordsmonnet.

Oak Leaves som Mulch

Eikeløv gjøre gode mulch, men mulch ikke har mye innvirkning på jord pH. En Michigan State University studie fra 1997 undersøkte effekten av eik mulch på gress. Den viste at etter seks år for påføring ekeblader til gresset torv, pH i jorden ligget rundt nøytral og var faktisk litt lavere enn kontroll plottet.

Kompostering eikeløv

Eikeløv er bra for bioklipp, selv om de tar svært lang tid å bryte ned. Fordi ekeblader inneholder en høy mengde av lignin og en høy andel av karbon til nitrogen - 60: 1, faktisk - de visner meget langsomt. Shred eik blader som du har tenkt å kompostere og blande med grønne gress utklipp å fremskynde forfallet prosessen.

Måter å samle Jord pH

Selv om eikeløv ikke kan heve pH i jord, det er jord endringer som kan. Oftest gartnere bruker kalk når jord pH er lav. Kalk er en kombinasjon av kalsiumkarbonat og magnesiumkarbonat, sammen med andre mineraler og sporstoffer. Det skal brukes i henhold til jord pH, men kan ta opptil to år å fullstendig endre jord pH.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com