Ting som kan gjøre din Gresskar bladene gule & Brown

December 17

Ting som kan gjøre din Gresskar bladene gule & Brown


Pumpkins er et fall stift. Den fyldige, runde frukter vises i høst innredning, skåret inn i jack-o'-lanterner og gjort til supper og paier. Men det er noen skadedyr og sykdommer som kan ødelegge fall moro for gartnere. Å vite hvordan å få øye på disse problemene tidlig kan gjøre en stor forskjell når gresskar innhøsting kommer rundt.

dunete mugg

Dunete mugg er forårsaket av en sopp som vanligvis dukker opp på gresskar i slutten av august eller september. Dunete mugg forårsaker gule flekker på bladene som kan flyter sammen og blir brune som soppen vokser og overtar mer av anlegget. Du kan se uklare sporer på undersiden av bladene. Sporene spres med vinden, slik at de lett kan infisere andre gresskar, squash eller meloner vokser i hagen din. Purdue University Extension foreslår å bruke kontakt fungicider som inneholder Chlorothalonil og maneb tidligst tegn på infeksjon.

bakteriell Wilt

Forårsaket av bakterien Erwinia tracheiphila er bakteriell wilt spres med agurk bille. Mens gresskar er bare sporadisk infisert, kan bakteriene være ødeleggende for en avling er utsatt. Bakteriell wilt tresko plantens karsystem så vann og næringsstoffer ikke kan komme dit de skal gå. Vinrankene vil wilt og til slutt blir brune og dø. Kontrollere agurk billen er den beste måten å hindre spredning av bakterielle wilt. Bruke plantevernmidler som inneholder karbaryl, metoksyklor eller diazinon. Hvis en plante ikke bli smittet, dra den opp, men la den være i hagen og la den tørke ut. Virvaret anlegget fra sin sunne naboer kan skade dem.

Alternaria Blight

Varm, fuktig vær favoriserer spredning av Alternaria sykdom på planter. Forårsaket av soppen Alternaria cucumerina, fører det targetlike brun til svarte flekker på bladene og av og til, myke flekker på gresskar også. Eventuell defoliation og død av anlegget vil skje. Soppen løpet vintre i gresskar rusk fra tidligere avlinger så sørg for å tømme hagen din av nekte hvert år. Bruk fungicider thriam og captan å kontrollere spredningen av soppen.

insektskader

Spider midd, squash bugs eller whiteflies kan alle føre til brune eller gulnet løv. Spider midd vil etterlate en fin webbing på planter sammen med flekkete gule blader. Whiteflies skjule på undersiden av bladene, og du vil se dem fly opp i skyene når du berører anlegget. De slår bladene gule med flekker av sotet mold. Squash bugs er små flate, beetlelike insekter som forlater gule flekker på bladene. Disse plassene vil etter hvert bli brun og bladene begynner å visne. Insekter kan kontrolleres av insekticide såper eller plantevernmidler, men disse fremgangsmåter kan også skade bier som er avgjørende for pollinering. Edderkopp midd og whiteflies kan styres ved regelmessig vasking planter med vann. Forsiktig spray undersiden av bladene med slangen daglig, og du vil være i stand til å holde dem i sjakk. Squash bugs kan være fanget om natten under boards. I morgen slår styrene over og drepe bugs. Du kan også plukke unge bugs og egg massene av plantene dine for å hindre at befolkningen fra økende.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com