Hva er de Autotrofisk Ernæring planter?

November 26

Hva er de Autotrofisk Ernæring planter?


Alle organismer trenger energi for å overleve. Gruppen referert til som autotrophs eller self-matere, oppfyller dette kravet ved å generere energi internt. Hetrophic organismer på den annen side må forbruke organiske forbindelser for å overleve. På grunn av denne evnen til å produsere mat, har autotrofe organismer sikret seg en sentral plass i næringskjeden, og uten dem menneskeliv, slik den eksisterer, ville være umulig.

matprodusenter

Planter inneholder klorofyll, genererer den grønne fargen forbundet med blader og organisk liv. Ikke-grønne planter fremdeles inneholder dette pigment, slik det er nødvendig for matproduksjon, skjønt andre pigmenter kan være mer synlig på overflaten. Klorofyll, i tillegg til sollys, omdanner karbondioksid og vann til karbohydrater, noe som gir næring til planten. Denne prosessen med konvertering kalles fotosyntesen. Bakterier omvendt, krever ikke sollys for å omdanne uorganiske karbonatomer til energi, men i stedet bruke kjemikalier, kalt Kjemosyntese.

Hvordan det fungerer

Kloroplaster lage klorofyll, som driver prosessen. Vann er delt av lys inn i hydrogen og oksygen. Dette kalles lyset scenen. Under den mørke fasen, som oppstår inne i stroma av kloroplaster, kombinerer hydrogen med karbondioksyd for å danne glukose, eller karbohydrater. Sukker er den energi som plantene bruker for å vokse. Oksygenet, når fanget i vannmolekylene, er utgitt som et avfallsprodukt, til hell for alle dyr som krever oksygen for å overleve.

tilpasninger

Fototropisme forårsaker ny vekst å oppsøke områder med optimalt lys, mens veksten i mørket skjer raskere gjennom etoliation. Minimal overlapping av tynne bladverk og en effektiv ordning for konstant bevegelse kloroplaster på bladene selv garantere sollys fanges effektivt. Røtter danner edderkoppnett gjennom jordsmonnet for å samle vann, mens stadig åpning og lukking av spalteåpninger på bladene fange karbondioksid fra luften. Disse tilpasningene arbeide sammen for å skape en effektiv matproduksjon maskin.

Non-Autotrofe Planter

Nesten alle plantelivet på jorden skaper sin egen energi gjennom sollys, og er derfor autotrofe. Sjeldne unntak inkludere planter som tilhører de mycotrophic eller parasitt varianter. Disse plantene avhenger i stedet på døde eller råtnende materiale for deres ernæringsmessige behov. For å kunne utnytte næringsstoffene, de er avhengige av en sopp av slekten Armillaria, som først fordøyer saken, slik at anlegget for å absorbere næring fra soppen. De vanligste eksemplene som finnes i Nord-Amerika er den pinedrop eller Pterospora andromedea, og koraller rot, eller Corallorhiza.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com