Kan Freon legges til husholdning klimaanlegg?

January 16

Kan Freon legges til husholdning klimaanlegg?


De fleste bolig klimaanlegg bruke noen form for Freon derivat for kjølevæske. Imidlertid er visse typer kjølemedier som inneholder Freon fases ut av Environmental Protection Agency (EPA). En vanlig brukte typen Freon baserte kjøle som påvirker boligklimaanlegget eiere mest kalles R-22. På den første januar 2010, EPA startet et program for å fase ut R-22 fordi den er kjent for å bryter ned ozonlaget.

Føderalt faset ut Freoner

Mange klimaanlegg produsert før 1 januar 2010 brukes chlorofulorocarbons (KFK) som kjølemedier. Mens produksjonen av KFK opphørte i 1995, har de resterende forsyning fått lov til bruk for å lade hjemme klimaanlegg. Nå EPA er trapper opp sin innsats for å eliminere all bruk av KFK og HKFK - halogenerte klorfluorkarboner fordi begge er kjent for å bryter ned ozonlaget. Innen 2020 er EPA mål å eliminere bruken av KFK eller HKFK medier i USA

Freon for klimaanlegg foretatt før 01.01.2010

Gjennomgå brukerhåndboken for å finne ut hvilke type kjøle produsenten angir for bruk med klimaanlegget. Også se om datoen klimaanlegget ble produsert er nevnt i manualen; ellers ser på metall ID plate på baksiden av klimaanlegget. Hvis det ble gjort før 1 januar 2010, kan du fortsatt bruke R-22 (den vanligste) eller HCFC 142 (en annen vanlig boligkjøle) hvis det er det enheten krever. HCFC 142 er en halogenert klorfluorkarbon, også kjent å bryter ned ozonlaget, som er tilfellet med R-22.

Freon for klimaanlegg gjort etter 1 januar 2010

Hvis klimaanlegget er nyere og ble produsert etter 1 januar 2010, bruker den sannsynligvis R-410A.This Freon baserte kjøle er godkjent for bruk av EPA for klimaanlegg. Selv om R-140A inneholder freon, har det ikke vist seg å utarme ozon som R-22 og HCFC 142.

Alternativer til R-22 og HCFC 142

To typer Freon baserte kjøle blir i dag brukt som alternativer til R-22 og HCFC 142 for bolig klimaanlegg: R-410A og R-134A. Disse kjøle selges under merkenavn som inkluderer Genetron AZ-20, Suva 410a, Forane 410A, Puron, Freon 134a, Genetron 134a og KLEA 134a.The EPA har godkjent disse kuldemedier, og de vil ikke skade ozonlaget.

Riktig Kjølemedium Opplading og avfallshåndtering

Lade din klimaanlegg, enten det er nytt eller gammelt, er ikke en DIY jobb. Kontakt alltid en lisensiert HVAC tekniker for å legge til kjølemediet og kast eventuelle gjenværende kuldemedium riktig. Gitt de kjente miljøfarer, har EPA strenge regler og forskrifter for hvordan kjøle skal brukes. Når utfasing programmet begynte, teknikere måtte være formelt opplært til å følge og overholde EPA regelverket for kjøle opplading og avfallshåndtering. Faktisk må du være en lisensiert profesjonell og medlem av HVAC handel til å kjøpe klimaanlegget kjølemedier. De er ikke solgt til individer "over disk" i butikkene.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com