Hvordan distribuere en Bay Tree

July 17Bukta treet, Laurus nobilis, er en stor, attraktiv eviggrønt tre som gir oss de kulinariske bladene kjent og elsket av kokker overalt. The California bay kan også brukes til matlaging. Her er litt informasjon om hvordan du kan spre disse trærne.

Bruksanvisning

1 Den enkleste metoden for forplantning hvis du har et tre som har mye basal suckers er å grave den sucker vekst med noen røtter festet og overføre den til å vokse på separat i en pott til store nok til å plante. Den ideelle tiden å gjøre dette på er om våren når veksten er sterk.

2 Hvis det ikke er rotfestet suckers for å dra nytte av, den neste beste formen for forplantning av bukta er å ta stiklinger. Det er ikke det enkleste treet å vokse fra borekaks, så ta en rekke av dem for å være sikker på at du har nok suksess til å tjene dine behov. Ikke alle er sannsynlig å gjøre det. Noen mennesker har hatt den beste lykken starter med stiklinger av sunn ny vekst om våren. De fleste anbefaler litt modnet, semi-hard vekst fra tidlig sommer. Likevel andre anbefaler tidlig høst vekst. Jeg mistenker at tiden av året er mindre viktig enn vilkårene for vekst.

3 Bay borekaks vil klare seg best med undervarme. Hvis du har en varmematte (selges gjennom hage forsyne butikker, kataloger og internett), vil du være i stand til å kontrollere varmen best. For puristene som har satt opp for det, kan du bruke varm kompost under potter eller rooting skuffer.

4 Bay er utsatt for sopp og råte som gjør det litt mer vanskelig siden din rooting medium (sterilisert potting eller frø jord, eller en blanding av perlite og sand) bør ikke få lov til å tørke ut. Rooting hormon pulver skal hjelpe som det ikke bare oppmuntrer dannelsen av røtter, men har et soppmiddel blandet i. Dypp kutte i hormon pulver og trykk på slutten av skjære inn fuktet medium.

5 Hvis du ikke ønsker å bruke rooting hormon pulver, kan du prøve å bruke en te laget av tørkede løv og vanning med det. Det er ikke fungicid, men det vil oppmuntre rooting.

6 Med undervarme og høy luftfuktighet (misting vil hjelpe), bør borekaks begynne å rot fra 30 - 90 dager i temperaturer ideelt på 70-tallet. De kan imidlertid ta opptil et år, så hvis de er fortsatt grønt, ikke gi opp på dem. Du vil ha den beste lykken ved hjelp av en Bjørnson.

7 Når du ser din cutting aktivt å sette ut ny vekst, vil du sannsynligvis ha noen gode røtter i gang. Vent til planten har vokst noen nye blader før planting i en større beholder. Selv om treet vil vokse rimelig raskt i så ung alder, kan det ta et år eller to før den er klar til å gå i bakken. I det hele tatt, Laurel Bay trær er langsomme dyrkere.

8 Det er to flere måter å forplante dette treet. Du kan prøve å vokse Bay laurbær fra frø, men de fleste frø har en tendens til å råtne før spirende.

Lagdeling er også en måte for å forplante dette anlegget. Bøy en gren forsiktig før den legger på bakken. Gjør et nick i den grenen hvor den berører bakken og holde det på plass mot jord med en stein på hver side eller bruke hage stifter. Du kan også bruke hormon pulver på nicked området. Det er en hit-or-miss-metoden, men hvis lagdeling fungerer, er sannsynlig å vokse litt raskere enn en skjæring anlegget ditt. Det kan ta 6 måneder til et år eller mer for å slå rot.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com