Hvordan å forplante Phlox

February 28

Phlox er hage stauder som blomstrer i lang tid om sommeren. Det er lett å forplante phlox ved å ta stiklinger fra tuppen av deres stammer. Gjør dette når de blomstrer, og stilkene vil være på den perfekte vekstfase for å danne røtter. Ta noen flere borekaks enn du tror du trenger fordi dødeligheten av borekaks er høy.

Bruksanvisning

1 Ta stiklinger fra toppen av grener som er blomstrende. Skjær en 6- til 8-tommers lengde av stammen som har minst fire sett med blader. Ta blomsten.

2 Dypp borekaks inn heie pulver.

3 Sett borekaks i rooting medium. Fyll en grunne container med 4 til 5 inches av sand eller vermikulitt. Vann godt, men ikke suge. Sett viskelær enden av en blyant inn i mediet for å lage et hull. Sett skjære i forberedt hullet og fast sand eller vermikulitt rundt skjære så det står opp av seg selv.

4 Sett hele beholderen i en plastpose, men ikke forsegle det. (Dette er for å gi ekstra fuktighet til borekaks.) Hvis overdreven dannes kondens på innsiden av plastposen, fjerne beholderen fra borkaks for å hindre mugg eller sopp sykdommer.

5 Vent omtrent fire til seks uker. For å teste om et skjære har forankret, trekker på det forsiktig. Hvis det har dannet røtter, vil det motstå en mild slepebåt. Plant stiklinger med rot.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com