Apple varianter dyrkes i Oregon

April 1

Apple varianter dyrkes i Oregon


Oregon produserer over 21 eplesorter, med Fuji og Gala ledende statens produksjon. Statens nedbør og mildt klima gjør det til en førsteklasses beliggenhet for eplehager. De fleste frukthager kan bli funnet i Oregon nordvestlige regionen nær og rundt Portland. I 2009, Oregon produsert anslagsvis 110 millioner pounds av epler.

Honeycrisp

Disse mellomstore, skarpe epler med flate topper og bunner kan ha litt lys grønn eller gul titte gjennom den røde flush av sin peeling. Den Honeycrisp er en relativ nykommer; det har bare vært på det kommersielle markedet for de siste 20 årene. Som med mange av eplene som nå er vanlig på bondens marked eller i dagligvarebutikker, Honeycrisps er desidert moderne, produktet av krysset to forskjellige varianter å avle nye smaken og fargekombinasjoner. Honeycrisps ble utviklet av University of Minnesota Agricultural Experiment Station, som har drevet oppdrett epler siden 1920-tallet for å lage de som gjør det bedre i kalde vintermånedene. Saftig og forfriskende, Honeycrisps gjør for gode ready-to-eat epler, spesielt etter at de har blitt nedkjølt. Kulde bringer ut smaken. Etter å ha blitt avkjølt, kan de være bra for dessert paier, så vel. De kan begynne å modnes i september og kan vare til april da på kjølelager. Ifølge den siste Oregon Fruit Tree Lager Survey (OFTIS) i 2006, Honeycrisp trær er de mest populære nye epletrær i staten. I 2004-2005 sesongen, ble flere Honeycrisp trær plantet enn noen annen form.

Fuji

Aromatisk, fast og rund, disse store store epler sport skreller som er flekkete rosa overtop blek gul og grønn. Som navnet skulle tilsi, Fuji epler er en japansk skapning men de ble avlet fra amerikanske foreldre, Red Delicious og Ralls Janet, en mindre kjente antikke variasjon som gir Fuji sin rosa flush. Fuji epler kan blomstre sent i sesongen, fra oktober til desember. Fordi de er søte og veldig saftig, de har blitt stadig mer populært i amerikanske markedet siden de ble introdusert på 1980-tallet. I Oregon, er Fujis brukes i Riesling viner. Fujis trenger litt stas å spise. Selv applesauce laget av Fujis trenger litt sukker. De drar også nytte av nedkjøling, som bringer ut smaken. Ifølge OFTIS, det er flere Fuji trær plantet i Oregon enn noen annen form.

Gala

Duftende og fast, kan disse mellomstore epler være en rekke farger, fra blek gulaktig gull til en dyp rød, noen ganger med rosa eller rødlig oransje striper, avhengig av når de ble plukket. Gala epler ble utviklet i New Zealand i 1930. De er en mellomting mellom en Kidd er Orange Red og Golden Delicious. Galas er tidlig bloomers og kan være tilgjengelig så tidlig som i juli. Galas kan være søt, men har ikke så karakteristisk en smak som Fujis eller Honeycrisps. Gala gjøre stor matlaging eller ørkenen epler. De lagrer godt når nedkjølt. Ifølge OFTIS, det er litt mindre Gala trær i Oregon enn det er Fujis.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com