Når å beskjære busker i Colorado

January 11

Når å beskjære busker i Colorado


Hovedmålet med beskjæring er å fremme ny vekst på busker. I Colorado, beskjæring avhenger av om busk blomster om våren eller sommeren.

Vårblomstrende busker

Beskjære etter blomstringen, siden knopper av blomster utvikle seg i løpet av sommeren og høsten. Beskjæring i løpet av høsten eller før blomst kan resultere i færre blomster. Eksempler er Forsythia, kaprifol og lilla. Dead-head (fjern av brukte blomstrer) i løpet av sommeren for å spare busk energi og fremme utviklingen av flere frøkapslene.

Sommer-blomstrende busker

Knoppene for disse busker utvikle tidlig i vekstsesongen, rundt midten av våren. I Colorado, beskjære disse tidlig på våren (tidlig til midten av mars) før blomstringen starter. Eksempler er Rose of Sharon og mest butterflybush.

tynning

Tynning krever fjerning av en tredjedel av den eldste tre. Skjær dette treet til bakken, som igjen fremmer ny, bedre blomstring vekst fra bakken.

Klipping og forming

Shearing er rask, men vil resultere i en treaktig, skjemmende anlegg over tid. Denne fremgangsmåten reduserer tilbake tre med nye knopper eller vekst, selv om den gir en avrundet eller ønsket form for en kort tid.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com