Hvordan Grow en Papaya Fruit Tree

July 28

Gartnere som bor i områder som aldri fryser er heldige fordi de har et bredt og variert utvalg av tropiske blomster og frukter de kan vokse med hell. En frukt som vokser med overraskende kraft og energi er papaya treet. Velg en moden papaya som vokste lokalt og høste svarte frø fra sentrum. Etter vasking og tørking dem, vil frøene være klar til sår direkte i utendørs jord.

Bruksanvisning

1 Plasser papaya på skjærebrett og skjær den i to på langs. Plasser begge halvdelene på skjærebrett med frø vendt opp. Bruk skje til å øse ut frøene og legg dem inn i dørslag. Skyll frøene under rennende vann for å fjerne alt av det gelé-lignende materiale fra frøene. Dump frøene ut på flere lag med papir håndkle for å tørke dem.

2 Klargjør en solrik voksende sted utenfor som er skjermet mot sterk vind. Bruk hage spade til å arbeide jord ned til en dybde på 10 til 12 inches. Tilsett 4 inches av kompost til toppen av jordsmonnet og arbeide dette inn med hagen spade for å forbedre kvaliteten og drenering av jord.

3 Dryss ca 25 til 30 papaya frø over en to-fot bred planting området. Dekk frøene med om en halv tomme av kompost og deretter dekke planting området med en tomme av strimlet mulch.

4 Vann nyplantede papaya frø godt umiddelbart etter planting. Hold jorden jevnt fuktig til enhver tid under spiring prosessen. Se for frø spiring etter to uker.

5 Overvåk vekst av frøplanter og fjerne spirene som ikke er blomstrende og vokser sterkt ved å kutte disse spirene av på jord nivå. Hold de sterkeste seks papaya frøplanter og fjerne resten av den tiden de er omtrent seks inches høy.

6 Gi vanlig vann til de voksende papaya trær; imidlertid ikke overwater dem. Når temperaturen er varm, papaya trær trenger mer vann fordi vannet fordamper raskere. Når temperaturene er kule, de trenger mindre vann. Hvis regn ikke faller, og temperaturen er varm, gir en dyp vanning minst en gang per uke.

7 Forvent papaya trær for å begynne å produsere blomster når de er omtrent tre fot høy. Mann papaya trær blomstrer først; gjenkjenne mannlige trær av sine lange tynne stilker og flere små blomster. Kvinnelige papaya trær produsere en enkelt blomst som er større og vises langs midt stammen. Kutt ned de fleste av de mannlige papaya trær, slik at bare en mannlig papaya treet for hvert tiende kvinnelige papaya trær. Dette vil gi god pollinering å produsere papaya.

8 Gjødsle en gang i uken ved å blande gjødsel med vann i henhold til pakken anbefalinger for voksende området. Fortsett til side kle papaya trær med ekstra kompost jevnlig også.

9 Harvests moden papaya når fruktene er omtrent halvparten gul og halvparten grønt. Ikke la papaya å slå helt gule på trærne fordi fugler og fruktfluer kan spise dem. Plukk papaya ved å klikke dem fra trærne.

Hint

  • Papaya trær ikke tåler transplantere godt, så så frø direkte utendørs for best resultat. Plant papaya trær når som helst på året.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com