Hva å plante i Tropical sur jord

May 13

Hva å plante i Tropical sur jord


Mange tropiske klima har sure jordsmonn. Dette er fordi tropene har en tendens til å være høy-nedbør områder. Regnvann er naturlig sure, og gjentatt eksponering for det fører til at kalk i jordsmonnet for å oppløse, og skaper et miljø som er mer sure enn basisk. Heldigvis finnes det en rekke anlegg som har utviklet seg til å trives i surt jordsmonn av varme, tropiske klima.

trær

Tropiske trær som trives i sur jord, for eksempel kokos palm, Middelhavet oliven og dragen blodtreet, vil slite når omgitt av alkalisk jord. Røttene kan ikke ta opp tilstrekkelige mengder av jern fra jord med en høy pH-verdi, noe som resulterer i en gulning av bladene og eventuell død av treet. Kontroller pH i jorden, med et hjem jord test kit, før planting. Som en generell retningslinje, hvis jorden er høyere enn 6,5, er det uegnet for syreelskende trær.

busker

Rhododendron og asalea er ideelle for sur jord. Deres sjarmerende skjønnhet, vakre blomster og fargerike fall løvverk forbedre utseendet på naturalistiske hager og tropiske innstillinger. Velg Florida flamme azalea for områder som ligger i full sol, og pixterbloom for full skygge. Bruk bredbladet evergreens, som buksbom eller oleander, for å skape grenser og grenser. Legg til farge og duft til landskapet med syre-elskende blomstrende busker, for eksempel gardenia eller hibiscus, og skape fascinerende knutepunkter med rart utseende prøven busker, slik som yucca.

blomster

Mange av verdens vakreste blomstene vokser bare i sur jord og varme, fuktige klima, så gartnere med disse forholdene kan se frem til å dyrke noen sanne skatter. Lantanas, med sine fargerike blader og attraktive blomster, er populære for containere eller sommer sengetøy ordninger, mens de solide, lyse oppblomstringer av zinnias varme hagen hele sommeren. Legg farge til skyggefulle områder med kjente, flat-faced stemorsblomster og eksotiske afrikanske fioler, eller opprette en utendørs oase med oppslag av amaryllis.

Ferns

Selv om de har et rykte for å være masete, kan bregner lett tas med i en tropisk setting. Faktisk trives de i fuktige, skyggefulle stillinger hvor mange andre planter ville vansmekte. Når satt i delvis skygge, grasiøs, fjærlett løvverk av elkhorn eller revehale bregne skaper en aura av kjølig ro og grønn frodighet. Dette laid-back følelsen bra til de lyse grønne og issørpe blomster av mange tropiske planter.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com