Hvordan søke granulert gjødsel når planting sukkermais

July 24

Hvordan søke granulert gjødsel når planting sukkermais


Mais ikke bare produserer deilige avlinger, men det kan også gi en landlig stil bakteppe til din hage. Velg et område av verftet som mottar fullt sollys, og har vel drenering jord. Du kan plante mais med andre grønnsaker eller bruke dem på baksiden av prydplanter. Gjødsle mais for å sikre at den er i stand til å absorbere nok næringsstoffer for bugnende avlinger. Mais må de grunnleggende makronæringsstoffer slik som nitrogen, fosfor og kalium for å vokse.

Bruksanvisning

1 Gjennomføre en pH test jord på jord for å sikre at det er innenfor mais foretrukne området 5,8 til 7,0. Kjøp en jord pH testing kit på ditt lokale landet forlengelse kontor. Grav en 6-tommers hull i planting området. Samle jordprøver og sende av gårde til laboratoriets adressen som er oppgitt på pakken. Vente på resultatene. Legg kalk til sur jord og svovel til jord som er for alkalisk.

2 Velg en tid for å gjødsle korn når den når 12 to18 inches høy. Gartnere generelt befrukte deres korn en gang i begynnelsen av juli.

3 Velg en granulær quick release gjødsel med en NPK (nitrogen, fosfor og kalium) mengde 10-10-10. Bruk to til tre pounds per 100 kvadratfot med hage plass.

4 Broadcast ditt granulert gjødsel for hånd i jorden rundt bunnen av plantene, men prøv ikke å få gjødselen på mais planter. Bruk en tiller å jobbe gjødsel inn i de første 3 til 4 inches av jord.

5 Vann jorda grundig. Hold opp en vanning tidsplan som gir din korn minst en tomme av vann uke. Hvis du ser mais visner, gi den litt vann.

Hint

  • Vann konsekvent for to til tre dager før gjødsling hvis du opplever en tørke for å sikre at gjødselen ikke brenne kornet.
  • Unngå gjødsling din mais for tidlig, fordi du vil fremme luke vekst som vil konkurrere med korn for fuktighet og næringsstoffer.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com