Hvordan Plant Vinter hvitløk

July 19

Hvordan Plant Vinter hvitløk


Hvitløk, den zesty urt som vokser som en underjordisk pære, ikke gjør det bra i sommervarmen. Sett det i hagen til å vokse i løpet av vinteren, skjønt, og spise din belønning med lubben, full fedd hvitløk til sesongen sommer salsa og grillmat. En plante-og-la favoritt for travle huseiere med liten tid for masete hage husarbeid, ikke vinter-vokst hvitløk ikke mengden din timeplan med luking og vanning. Economy-minded gartnere setter pris på at hvert fedd hvitløk plantet for vinter voksende gir opp til 10 ganger den opprinnelige volumet av smakfulle, langvarig hvitløk pærer.

Bruksanvisning

1 Klargjør jord i vinter hvitløk seng en uke eller to før den første projiserte frost dato i ditt område. Velg en godt drenert område av tunet som ikke er blaut og vanndam fylt under vått vintervær.

2 Snu skitt over med en spade, fjerne steiner, ugress, røtter og annet rusk fra hvitløk sengen. Forbered 2 kvadratfot med plass for hver pære av hvitløk - om seks til åtte nellik.

3 Spre en 2-tommers lag av kompost på toppen av hvitløk sengen. Grave kompost i jorden og dreier skitt i løpet av to til tre ganger for å jevnt blande komponentene.

4 Fjern det ytterste laget av papiraktige laget, hvit eller lys-brun hud fra hvitløk pære, tar seg ikke å skade huden som er godt festet til de enkelte nellik.

5 Trekk hver hvitløksfedd unna hoved pære for hånd. Sett til side de mindre nellik i sentrum av pære som skal brukes til matlaging. Kontroller større nellik for å sikre at hver og en har en liten del av rotenden festet.

6 Poke 1- til 2-tommers dype hull, fordelt fire til seks inches fra hverandre, inn i hvitløk seng med fingeren eller håndtaket på en sparkel. Hvis du plante i rader, la 18 til 24 inches mellom hver rad for enklere dyrking i løpet av våren.

7 Place ett fedd hvitløk i hvert hull, rot siden ned og spisse enden opp. Dekk nellik med jord og tamp godt ned.

8 Vann den nylig plantet hvitløk seng omgående. Fortsett vanning sengen tilstrekkelig til å holde det fuktig i flere uker, før den første fryse på vinteren er spådd.

9 Dekk plantet hvitløk seng med en 4- til 6-tommers lag av halm eller blandet halm og tørket blad mulch. Legg mulch før den første fryse å hindre at jord fra menneskemengden gjennom vinterens fryse og tinesykluser.

Hint

  • Plant hardneck hvitløk varianter for sine attraktive våren løvverk og velsmakende knoller, som kan oppbevares i inntil seks måneder etter en tidlig sommer avling.
  • Plant softneck hvitløk for lengre lagring - opp til ni måneder - og for å gjøre hvitløk flettene med mykere stilkene.
  • Ikke plante hvitløk kjøpt fra matbutikk, som det kan ha blitt behandlet for å hemme spiring.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com