Må du bruke Bone Meal Når Planting Bare Root Roses?

June 3Det virker som om det er så mange måter å plante en bart root rose som det er rose eksperter. Rosarians har en rekke påfunn de foreslår å sette i plantehullet, og mange av disse inneholder beinmel å gi fosfor for plantens voksende røtter. Tatt i betraktning at rosene har gjort helt fint for millioner av år uten menneskelig inngripen, er det trygt å si at en bare-rot rose vanligvis ikke krever bein måltid på planting. Det er et unntak, men og om jord krever fosfor, finnes et alternativ til beinmel.

Beskrivelse

Benmel, laget av dampet, første dyr bein og annet slakteriavfall, blir brukt som en langsomt frigjørende form av fosfor i hage anvendelser. Mange horticulturists tro at fosfor hjelpemidler i tidlig rotvekst og raskere plante modenhet. Fordi fosfor i beinmel er utgitt så sakte, rosarians foreslår å plassere beinmel i plantehullet for å gi røttene raskere tilgang til fosfor.

Rollen til Bone Meal i Soil

Fosfor regnes som en av de Macroelements at planter raskest utarmet fra jorda. Linda-Chalker Scott, assisterende professor i hagebruk ved Washington State University, men antyder at kun jordbruksjord er vanligvis mangelfull i fosfor. Den gjennomsnittlige hjem hagejord, hevder hun, er sjelden oppbrukt, så legger kjøttbenmel eller andre former for fosfor til jord kan faktisk skade rosebusken og gunstige organismer i jorda.

fosfat Toxicity

Hvis jorda der du vil plante nakne rot rose er ikke mangelfull i fosfat og du legger kjøttbenmel eller annen endring med fosfor, kjører du risikoen for å begrense mengden av jern, sink og mangan rosen kan absorbere fra jord . Jern og mangan mangler føre chlorosis - en gulfarging av bladene. For mye fosfor i jorda kan også forstyrre forholdet mellom mycorrhizal sopp og rose røtter - et forhold som er fordelaktig for begge. En av de største fordelene med dette forholdet for rosen er høyere forekomst av transplantasjon suksess når soppen er til stede i jorden. Chalker-Scott sier at overdreven fosfor ødelegger sopp og rosen har deretter jobbe hardere for å produsere flere røtter.

Bone Meal Alternative

En jord analyse vil fortelle deg definitivt om jord mangler fosfor og krever tilskudd før planting bart root rose. Superfosfater er en passende erstatning for beinmel. Det ble opprinnelig laget ved å behandle dyreknokler med svovelsyre, en fremgangsmåte kjemiker John Bennett Lawes oppdaget i 1842. I dag, malt fosfatstein, i stedet for ben, blir brukt ved fremstilling av superfosfat. I motsetning til beinmel, er det vannløselige og lettere tilgjengelig for den økte røtter ved planting.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com