Blomster som vokser på Vines

November 23

Blomster som vokser på Vines


Selv oppreist blomster presse seg gjennom bakken og legge farge til landskapet, blomstrende vinranker rykke ut over nesten alle typer støtte for å styrke interessen på varierende øye nivåer. Brukt på riktig måte, kan etterfølgende vinstokker ramme en attraktiv utsikt eller sile ut en uønsket ett. Den lite vedlikehold, lett å dyrke blomster vises i en rekke farger og dufter og så godt i containere og hengende kurver eller over gjerder, arbors og trellises.

Honeysuckle

En duftende familie av blomstrende vinranker, kaprifol (Lonicera) er en populær staude med over 150 varianter. De er enkle å dyrke blomster vises i nyanser av hvitt, rosa, oransje, lilla og gult, avhengig av valgt variasjon, og gjøre det bra når plantet langs et gjerde. Sommer-bloomers produsere rike nektar som tiltrekker seg kolibrier og bier.

Morning Glory

Morning glory er en populær blomst som vokser på en vinranke. Selv om den årlige dør tilbake hver vinter, reseeds den seg og vokser igjen hvert år. Den raskt voksende vinrankene vokser godt på gjerder, trellises og lysthus. Vintreet har spadeformet, dype grønne blader og små traktformede blomster som åpner tidlig hver morgen, men nær når solen blir sterk. Vanligvis blå-lilla, blomster vises i nyanser av rose, rød, hvit og to-tonet kombinasjoner. Vinrankene vokser 8 til 10 fot lang.

Wisteria

Tilhørighet til ert familien, er blåregn en hardfør staude som produserer tykke klynger av lys lilla blomstrer i mai. Selv om 10 varianter er innfødt til østlige deler av USA, er japanske og kinesiske varianter også populært dyrket i hjemmet og kommersielle hager. Den kinesiske blåregn (Wisteria sinensis) produserer 7- til 12-tommers-lange klynger av duftende, blå-lilla blomster i sommer; Kentucky blåregn (Wisteria frutescens) produserer 8- til 10-tommers-lange klynger av lilla blomster, mens den japanske blåregn (Wisteria floribunda) 12- til 36-tommers-lange klynger av fiolett-blå blomster. De hengende blomsterklynger trenger solid støtte under oppstigningen og spredning.

Clematis

En annen populær familie av blomstrende vinranker, klematis har lange sesongen blomster som vises i en rekke solid, pastell og spraglete nyanser fra tidlig til midten av sommeren til frost. Vinrankene foretrekker morgensol og ettermiddag skygge, så velg et godt drenerende område utsatt for skyggen mesteparten av dagen. Også kalt gammel manns skjegg, vase vintreet og reisesjekker glede, woody vinstokker vises i både løvfellende og eviggrønne varianter.

Pasjonsblomst

Passion blomst eller maypop er en tropisk klatreplante som blomstrer i slutten av våren eller sommeren. Den raskt voksende vinstokker produserer spiselig frukt etter blomster som foretrekkes av mennesker og fugler. Hardy i amerikanske hardførhet soner 5 til 9, vokse lidenskap blomst på vinranker, trellises eller la det til å rykke fritt over bakken.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com