Native Busker for Fuktig Shade Areas

June 13

Native Busker for Fuktig Shade Areas


Finne busker å fylle i fuktige, skyggefulle steder i landskapet kan være en utfordring. Heldigvis kan noen arter vokser - eller til og trives - i fuktige, mørke steder. Før du kjøper noen busker, bestemme landskapets spesielle sollys, jord og fuktighet egenskaper, så vel som regionens laveste årlige gjennomsnittstemperatur, som bestemmes av US Department of Agriculture Plant hardførhet Zone kart. For best resultat, velger innfødte busker innfødte til din region.

Busker inntil 6 Feet til delvis skygge

Nettsteder som er klassifisert som delvis skyggefull erfaring fra fire til fem timer med skygge mellom klokken 10 og 18:00 i sommermånedene, eller en heldags mønster av skiftende, lik sol og skygge, noen ganger kalt flekkete skyggen. Den sweetbells Leucothoe (Leucothoe racemosa) er innfødt til østlige USA og hardfør i sone 5 til 9. Denne eviggrønne busken vokser til 6 fot høy med en 6-fots spredning og blomstrer med hvite, klokkeformede blomster om sommeren. Den foretrekker fuktig til våt jord.

Den glatte hortensia, Hydrangea arborescens, vokser opp til 5 fot høy med en litt større spredning og har mørkegrønne, løvfellende løvverk. Cold hardfør til sone 3, er denne busken innfødt til sørlige New England. Den blomstrer med store, rosa til hvite blomster fra slutten av våren gjennom sommeren.

Busker Mer enn 6 Feet til delvis skygge

Eviggrønne busker holder de fleste eller alle sine blader hele året, i motsetning til løvfellende busker, som mister bladene om vinteren. Vernal witchazel, hamamelis vernalis, er innfødt til Missouri og Louisiana og er hardfør til sone 5. Vernal witchazel busker vokse til 10 fot høy og har tett løvskog blader som Bud AS rødlilla og bli grønn med forfall.

De Sweetbay magnolia, Magnolia virginiana, tåler også delvis skygge og fuktig jord. Denne østlige USA innfødte vokser fra 10 til 30 fot høy og kan semievergreen til løvfellende, avhengig av klima. De Sweetbay magnolia blomstrer med sitron-duftende, hvite blomster fra slutten av våren gjennom midtsommer.

Busker inntil 6 Feet for Full Shade

Fullt skyggefulle områder ikke får noen direkte sollys i løpet av dagen; heller, må busker tolerere bare reflektert, indirekte lys. Sauene laurbær, Kalmia angustifolia, kan vokse i full skygge og fuktig jord. Dette Michigan innfødte er ekstremt kaldt hardfør - til sone 1 - og vokser fra 1 til 3 fot høy. En eviggrønne, har sauene laurbær giftig, blå-grønne blader og produserer rosa blomster i slutten av juni.

Den kanadiske barlind, Taxus canadensis, vokser opp til 6 fot høy med en 8-fots spredning. Denne eviggrønne busken har dyp-grønne, needlelike løvverk og er hardfør til sone 2. kanadiske yews er opprinnelig fra Midtvesten gjennom Canada.

Busker Flere enn 6 Feet for Full Shade

Når du velger busker for full skygge områder, vurdere blomst farger. Mens dype farger som rødt og lilla kan blekne i bakgrunnen, lys, vil lyse farger som gul, rosa og hvitt gir kontrast i en ellers mørk flekk. Den rosebay hortensia, Rhododendron maksimum, kan vokse i tett skygge og fuktig jord. Denne eviggrønne busken er innfødt til østlige Nord-Amerika og er kaldt hardfør til sone 4. rosebay hortensia vokse fra 15 til 30 fot høy og produsere dyp til lys-rosa blomster i slutten av våren.

Den amerikanske bladdernut, Staphylea trifolia, er innfødt til østlige Nord-Amerika fra Georgia til Ontario. Cold-hardfør til sone 4, vokser dette løvfellende busk fra 10 til 15 fot høy med en litt smalere spredning. Den amerikanske bladdernut blir gul i høst og vokser raskt.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com