Belysning for innendørs planter

April 23

Belysning for innendørs planter


Planter får mesteparten av sin energi fra lys. Plantene vil ikke trives uten tilstrekkelig lys, selv med tilstrekkelig vann og næringsstoffer. Kvaliteten på lys for innendørs planter er like viktig som lysets styrke og varighet. Hvis du ikke er i stand til å plassere potteplanter å motta tilstrekkelig sollys, kan du supplere dette med kunstig belysning.

Fotosyntese

Planter bruker lys i prosessen med fotosyntese, hvor de endres lett, karbondioksyd og vann til sukker som de bruker som mat. Klorofyll, den grønne stoffet som gir etterlater deres farge, er viktig i denne prosessen. Planter kan tilpasse seg ulike lysnivåer og beløp over tid og fortsatt produsere nok mat. Dette skjer når årstidene endre eller når du flytter anlegget i hjemmet ditt.

naturlig Lighting

Holde potteplanter på en vinduskarm eller i nærheten av et vindu gir dem hele spekteret av naturlig lys. Du kan justere mengden av lys som planten får ved å fjerne noen trær og busker i hagen din som blokkerer vinduet eller ved å spre lyset gjennom tynne gardiner og persienner. En sørpå vindu får den sterkeste sollys, og buen av solen er lavere og lyset svakere i vinter.

posisjonering

Læring styrken og mengden sollys som plantene trenger vil tillate deg å plassere dem for optimal vekst og helse. Bevege planter bort fra vinduet for å redusere mengden av lys som de mottar, eller plassere dem ved et lett farget vegg for reflektert sollys. Speil vil også lyse opp et rom mens mørke vegger redusere mengden av tilgjengelig lys. Sør- eller vestvendte karnapper gi kvalitet sollys mens samle solvarme som i vinter, vil dra nytte plantene.

kunstig lys

Hvis det ikke er nok naturlig lys for å vokse sunne planter, kan du bruke kunstig lys som et supplement. Gløde lyspærer gi tilstrekkelig lys, men avgir varme som kan skade plantene. I tillegg har de ikke utstråle hele lysspekteret som planter foretrekker. I motsetning til dette lysrør gi et bredere spekter av lys, avgir mindre varme og er energieffektive. Du får plass til sparepærer i lysarmaturer beregnet for tradisjonelle glødepærer. Eksperimenter med avstanden mellom planter og kunstig lyskilde. Planter som trenger mye lys kan trekker lys som ligger bare 4 til 6 inches bort fra dem, mens lite lys planter kan kreve at lyskilden skal være minst 12 inches fra sine blader.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com