Gummi Vs. naturlig Mulch

November 7

Gummi Vs. naturlig Mulch


Mulch er et lag av materiale som er spredt på jord i plante eller grønnsakshager, på lekeplass overflater på gangstier eller brukes til andre landskapsprosjekter. Organiske og uorganiske stoffer, herunder gummi, kan brukes som mulch.

Fordeler med Mulch

I hager, kan mulch hindre øverste jorderosjon, bevare jordfuktighet, hindre ugress vekst og holde jord ut av frukt og grønnsaker. Mulch kan også bidra til å opprettholde en konstant jordtemperatur og hindre planter fra å fryse i vintertemperaturer. Bruke mulch på lekeplass overflater kan bidra til å forhindre skader ved å absorbere virkningen av fall.

naturlig Mulch

Organiske stoffer som bark chips, strå og gress gresset kan brukes som mulch. I hager, kan naturlig mulch forbedre jorda som det henfaller, forbedre jordas kapasitet til å lagre vann, samt dra nytte rotvekst ved å holde jorda løs. En ulempe med å bruke naturlig mulch på lekeplasser er at den gjør forråtnelse raskt og mister sin effektivitet som en støtdemper lettere.

Rubber Mulch

Gummi mulch er laget av resirkulerte bildekk. Ifølge Washington State University, er gummi ikke så effektiv på å kontrollere ugress, kan lekke giftstoffer i jorda som det henfall og er brannfarlig, skape branner som er vanskelig å slukke. The Wall Street Journal rapporterer at gummi mulch benyttes på lekeplasser, fordi det er et effektivt støtdemper, selv om en hvilken som helst stål fra dekkene gjenstår, kan det føre til skader.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com