Hvordan bygge en bakgård grønnsakshage

November 2

Starte en grønnsakshage fra bunnen kan virke som en skremmende prosess for hage nybegynnere; Men, det er faktisk ganske grei, og med bare en liten bit av tid, krefter og noen grunnleggende forsyninger, er det mulig å dyrke et mangfold av deilige hjemmelaget grønnsaker i bakgården. Prosessen med å utvikle din egen mat fra frø eller stiklinger kan være en morsom og svært givende prosess, særlig ettersom sesongen går mot slutten, og du kan nyte en overflod av din egen ferske, hjemmelaget produsere.

Bruksanvisning

En Bestem hvor mye plass du har i bakgården til å vie til din grønnsakshage. Mange gartnere liker å holde sine voksende plass en ganske håndterlig størrelse og velger å tildele en 20-by-20 fots blokk av land for sine vegetabilske patcher. En hage av denne størrelsen vil gi en god tilgang på sesongens grønnsaker for fire til fem personer. Hvis du har en større enn gjennomsnittlig familie, ønsker å prøve en rekke varianter eller planlegger å vokse ekstra grønnsaker for frysing, hermetikk eller tørking, ville et større voksende området være hensiktsmessig.

2 Velg grønnsaker som du ønsker å vokse. Velg varianter som du spiser eller lage mat med regelmessig fordi voksende din egen råvarer kan spare deg for en betydelig sum penger på matbutikken. Du kan også være lurt å vurdere uvanlige eller arvestykke varianter av grønnsaker som ikke er vanligvis tilgjengelig kommersielt.

3 Kjøp grønnsaker frø og / eller transplantasjon. Frø er det mest økonomiske alternativet; imidlertid vil de fleste varianter kreve 6 til 8 uker innendørs økende tid før de kan transplanteres inn i bakken. Hvis du har tid, plass og lyst til å starte frø innendørs, er dette et utmerket alternativ. Når det er sagt, visse varianter av grønnsaksfrø som mais, reddiker, salat og gulrøtter kan være plantet direkte i bakken og ikke krever transplanterer. Hagesentrene selger store leiligheter av vegetabilske planter som er rask og enkel å transplantere inn i hagen for de som ikke har tid eller lyst til å starte fra scratch. Dette alternativet er mer kostbart enn frø; derimot, er hoveddelen av den innledende voksende grovarbeidet allerede ivaretatt, noe som betyr at mye mindre arbeid for deg.

4 Till og forberede jorda for frø eller stiklinger. Dyrket jorden betyr ganske enkelt å bryte opp påvirket bakken for å tillate lufting, som fordeler røttene av plantene dine. Før dyrket jorden, sørg for at bakken er tørr og at den siste frost av sesongen som har gått. Landet kan bli dyrket med alt fra en roterende rorkult til en hage spade, rake eller spade. Etter bakken er utarbeidet, kan det være lurt å legge en gjødsel eller jord endring produkt for å bidra til å forbedre landet og for å fremme plantevekst. Gjødsel og jord endringer er lett tilgjengelig til enhver hagesenter eller gartneri og kommer i stiler som passer både tradisjonelle og økologiske hager. For å maksimere effektiviteten og å utnytte dem trygt, må du følge produsentens instruksjoner.

5 Plant frø eller stiklinger og legge anlegget støtter hvis nødvendig. Mange grønnsaker, for eksempel ubestemte tomater, grønne bønner, erter og agurker, vil dra nytte av nettingbur, plante spiraler eller hage fekting. Hold hagen din godt hydrert ved vanning dine grønnsaker planter regelmessig med enten en hageslange med en spray vedlegg eller en enkel vannkanne. Som midten til slutten av sommeren nærmer seg, begynner høsting og nyte din hjemmelaget grønnsaker.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com