Hva er en fordamping kjøligere?

November 25

Når været blir varmt, huseiere begynner å tenke på sine kjøleenheter. I de fleste steder, er dette et klimaanlegg. Klimaanlegg virker ved å utveksle varm luft for kjølig og samtidig, trekke fuktighet ut av luften. I soner hvor luftfuktigheten er høy, er dette en svært effektiv måte å kjøle et hjem. Imidlertid, i lave luftfuktighet områder, for eksempel ørkener, er det lite fuktighet i luften, og hva det er som gjør et hjem mer behagelig. I dette tilfellet kan en fordamping kjøligere være et bedre alternativ.

Historie

Den første kjente fordamping kjøligere var i Persia flere tusen år siden: Wind ble ledet gjennom tunneler og vann for å avkjøle boliger. DaVinci utviklet en modell av en fordamping kjøligere, men det var ikke før på 20-tallet når materialene fanget opp med teknologien. Sydvesten var det første området i USA for å bruke fordamping kjøling i næringsbygg, og på grunn av at suksess, ble teknologien videreutvikles.

Hvordan det fungerer

Teknologien bak en fordamping kjøligere er enklere enn på en standard klimaanlegget. Luften føres gjennom et fuktig filter, og når den beveger seg gjennom putene, blir luften avkjølt og fuktighet tilsettes. Filter pads holdes fuktig ved en vannpumpe.

Kostnaden for enheten

Sammenlignet med konvensjonelle air condition enheter, fordamping kjølere er vanligvis betydelig billigere. Et hjem modellen går fra $ 700 til $ 1000 installert i forhold til $ 2000 til $ 5000 for en hel-huset klimaanlegget. Dette er spesielt kostnadseffektivt for større bygg eller høy stiger.

Cost of Operation

Kostnaden for å operere en fordamping kjøler er omtrent 1/3 av kostnadene ved en vanlig enhet. Dette inkluderer strøm og vann. Ikke bare er dette en betydelig besparelse for hjemmet eier, men det sparer verdifulle naturressurser i tillegg. I tillegg er kostnadene ved installasjon og reparasjon omtrent halvparten av et klimaanlegg.

andre bruksområder

I tillegg til hjemmebruk, kan fordamping kjølere brukes kommersielt; Selv om enkelte modifikasjoner kan være nødvendig å kjøle store områder. For en kort tid, ble fordamping kjølere brukt i biler, men på grunn av tekniske problemer, ble de raskt trukket tilbake. Den samme teknologien som finnes i hjemmet fordamping kjølere er også brukt i kraftverk kjøletårn.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com