Hvordan søke kugjødsel

March 25

Hvordan søke kugjødsel


Bruk av kumøkk er en viktig del av grønn eller organisk hagearbeid fordi den bruker animalsk avfall som ellers kunne forurense vannkilder. Imidlertid inneholder fersk kumøkk høye nivåer av nitrogen som kan skade delikate planterøttene og drepe planter. Dessuten kan fersk kumøkk inneholde bakterier, for eksempel en stamme av E. coli-bakterier, som kan gjøre mennesker syke hvis det forurenser maten før den er fortært, ifølge sier Dr. Jodie Pennington, meieri spesialist med University of Arkansas Cooperative Extension Service. Derfor må kugjødsel komposteres før den legges til hagen. Selv om komposteringsprosessen kan ta flere måneder, det kan kumøkk som skal håndteres og brukes trygt til hagejord.

Bruksanvisning

1 Påfør kompostert kugjødsel i høst så det har tid til å samhandle med jord mikroorganismer før våren planting periode. Den NPK-forhold (nitrogen-fosfor-kalium) av kompostert kugjødsel er 2: 1: 1 som betyr at et pund av kompostert kugjødsel er 2 prosent nitrogen, 1 prosent fosfor og 1 prosent kalium. På grunn av at næringsnivået er så lavt, kan det ikke skade plantene, og er en god jord endring som forbedrer jord tekstur og bidrar til jord hold fuktighet.

2 Tøm hagen av ugress og rusk, luker spesielt inneholder frø og gamle hageplanter som ikke lenger produserer. Plasser ugress uten frø festet og noen gamle grønnsaker planter som ikke er syke i komposthaugen. Syke grønnsaksplanter og ugress med frø bør brennes eller kastes.

3 Spre en to-tommers lag av kompostert kugjødsel over hagen. Du kan legge til så mye du vil, men en to-tommers lag fungerer godt i de fleste grunnforhold.

4 Till eller bruke en spade og arbeide kompostert kugjødsel inn de seks inches av jord. De seks øverste inches av jord er der mesteparten av bakteriell handlingen foregår og hvor de fleste planterøttene trives.

5 Rake området glatt og form planting senger til å bruke neste vår. Hvis det er nødvendig, bruke en dekkvekst eksempel korn rug for å beskytte matjord over vinteren.

Hint

  • Ikke til området i løpet av våren der kompostert kugjødsel ble plassert. Dette vil forstyrre de gode bakterier og mikroorganismer som lever i de seks inches av jord.
  • Når kompostering kumøkk, bruk en kompostering termometer for å sjekke temperaturen på komposthaugen. Det bør nå 130 grader C og bo på at temperaturen i noen dager før det begynner å avta. Deretter slår gjødselen med en spade eller hage gaffel og la temperaturen stige igjen til 130 grader F. Gjenta denne prosedyren til kompost haug ikke lenger varmer opp etter å snu. Denne prosessen vil bidra til å drepe de skadelige bakterier.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com