Perennial Plant Life Cycle

February 11

Perennial Plant Life Cycle


Med et navn avledet fra det latinske ordet "perennis", som betyr evig og uavbrutt, stauder er planter som lever i mer enn to år. De er delt inn i to grupper - woody (f.eks, trær og busker) og urteaktig (f.eks, Primulas og pulmonarias). I hagebruk, refererer flerårig til urteaktige eller ikke-woody gruppe. Levetiden på stauder skiller seg fra ephemerals, som lever i opptil åtte uker; årbøker, for ett år; og biennaler. i to år.

Frø

Stauder spirer fra et frø, så lenge forholdene er varmt, fuktig og mørkt. En frøhylsteret er konstruert for å tåle ugunstige forhold, mens det er tørt eller sovende, og den beskytter embryoniske planten under spiring. Frø planter er selvforsynt fordi maten er nødvendig for embryonal vekst lagres og absorbert av embryonale forlater kalt den cotyledon.

vegetativ vekst

Stauder bruker mellom to og åtte år å produsere ikke-blomstrende vekst som starter med røtter, fortsetter deretter med blader og stengler, som til slutt forkastet for vinteren. Ettårige som Helianthus annus fullføre dette stadiet i løpet av måneder, og biennaler, for eksempel revebjelle, tilbringe det første året produsere vegetative vekst. Innen disse gruppene fullføre denne fasen av livssyklusen, har generasjoner av ephemerals som Cardamine hirsute levde og døde.

forfall

Alle planter som når modenhet og blomst, produserer frø, kalles angiosperms. Den flerårige blomstrende sesongen starter om våren og avsluttes i høst. De fleste stauder vil blomst bare en gang i året, men lupiner og delphiniums kan manipuleres inn i en andre flush ved å klippe dem tilbake etter sitt første blomst.

dvalen

Like før vinteren, stauder forkaste sine blader og tilpasse sine røtter og stengler til å lagre mat og vann. (Disse er utgitt våren for å fremme ny bladvekst.) Evergreen stauder, særlig de i tropiske områder, ikke felle bladene, fordi de er i sitt eget habitat og kan vokse hele året. I umoderat klima, manicata stauder som gunnera forkaste sine blader og krever tildekking med fleece, slik som halm, for å beskytte dem fra vintertemperaturer.

Død

Den siste fasen av et flerårig liv er død, selv om frøene produsert i tidligere år vanligvis vil bevare arten. Stauder som alliums, gypsophilia og geranier kan leve i lang tid, noe som er ønskelig for gartnere. Med uønskede stauder ugress, som stornesle, er en tidlig død ønsket. Utmattelse av røtter, gjennom fjerning av vegetative vekst, er et egnet alternativ for flerårig ugress utrydding.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com