Tips for å fjerne Keramiske fliser uten å skade dem

September 2

Tips for å fjerne Keramiske fliser uten å skade dem


Keramiske fliser er laget for å vare. Mange ganger en fliseinstallasjon trenger for å komme ut lenge før flisene selv er utslitt. Hvis fjernet nøye, kan fliser være berget enten for ny installasjon i samme område når underlaget reparasjoner er utført eller kan resirkuleres inn i en ny installasjon. Tar ut keramiske fliser uten å skade dem er en tidkrevende prosess, men en som kan være vel verdt det til slutt.

Fjern Grout

Grout er en form for sement som brukes til å holde fuktighet ute mellom flisene og bidra til å beskytte dem mot skade. Før du kan gå om å fjerne fliser uten å skade dem, må du fjerne fugemasse fra mellom dem. Unngå å bruke roterende fugemasse fjerning verktøy, som kan skrape opp kantene på flisen. I stedet bruke et verktøy kniv med ekstra blader. Skjær fugemasse ut fra mellom flisene litt om gangen, jobber bladet rett ved siden av flisene på hver side av skjøten før du fjerner alt.

Arbeid Rundt Tile

Bruk en sparkel eller andre flat metallverktøy, og arbeidet rundt hver eksponert kanten av flisen for å løsne den. Sett kanten av kniven under den første raden med fliser, og forsiktig vrikke den frem og tilbake. Gå rundt til sidene av flisene og gjøre det samme fra hver side. Prøv å få kniven under flisene så mye som mulig. For større fliser, bruke noen kitt kniver. Arbeid en så langt under flisen som du kan og la den være der. Bruk en ny en til å jobbe flis fra en tilstøtende side for å løsne den mens den fortsatt er støttet opp.

Løft forsiktig

Etter å ha jobbet rundt omkretsen av flis, får sparkel så langt under flisen som du kan. Løft forsiktig ved å trykke på håndtaket på kniven til å lirke flis opp. Du må kanskje gjøre dette fra flere vinkler; for spesielt store fliser, bruker flere kniver satt inn på ulike steder for å skape vinkler og for å holde trykket på flisen slik at flisen kommer opp. Hvis ikonet er fast, ikke snuse for hardt fra den ene siden, som kan knipse flisen. I stedet kommer det fra motsatt side og prøv igjen.

Få Mørtel off

Dine keramiske fliser vil trolig komme ut av underlaget dekket i biter av mørtel. Organisk mastic er vannløselig; suge keramiske fliser belagt i mastic, og bruke en sparkel til å skrape dem rene. Thinset er en type sement; ingen løsemidler vil oppløse den. Bruk en vinkelsliper for å fjerne fast-på sement. Grind til du kommer i nærheten av leire kroppen, og skaper en glatt, jevn overflate slik at flis kan installeres på nytt jevnt.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com