Må jeg Skjær Black bringebær Vines tilbake?

March 15

Bær er en av sommerens spesielle herligheter. Selv om de frukt for bare en kort tid, gartnere ofte vie mye tid og krefter på å de korte avlinger av sommeren bær. Temmet fra innfødte ville planter, sort bringebær er lett å starte og holde i live i mange år. Men de raskt komme ut av kontroll hvis ikke beskjæres riktig.

Raspberry Canes

Rørene av bringebær er delt inn i to grupper. Primocanes er en første års stokk; noen bringebær frukt på disse unge skudd. Primocane-fruiting bringebær, hovedsakelig røde bringebær, produserer bær i høst. Floricanes er canes som er i sitt andre år med vekst. Svart bringebær er alle floricane-fruiting busker. De bærer frukt i sommer, og de floricanes blir brukt etter sin frukten moden.

Summer Tipping

Svart bringebær bør tippet gjennom hele vekstsesongen for å holde sine stokker på et håndterlig størrelse. Tipping består av å skjære endene av primocanes for å hindre at de bøyer seg over og gravende i til jord, for således å danne nye kroner som kan bli invasiv eller på annen måte ute av plass. Tips sort bringebær primocanes på ca 28 inches, fjerne minst 4 inches av slutten vekst for å fremme mer lateral vekst. Sjekk tipsene ofte, siden ikke alle primocanes vokse i samme takt.

Post-Harvest-Beskjæring

Når alle de bær på din sort bringebær anlegget har modnet og høstes, fjerne rørene som produserte dem. Disse gamle stokker vil ikke produsere flere avlinger. Fjerning av gammelt treverk kan også bidra til å hindre spredning av sykdom eller skadedyr som kan ha satt opp i den eldre delen av anlegget. Brenne noen sykt vev at du fjerner.

Spring Beskjæring

Svart bringebær reprodusere bruker basilikum knopper stedet for å sende opp suckers. Hvis du har holdt tips av svart bringebær kutte ned slik at de ikke kan komme i kontakt med bakken, vil du ikke ha unge planter som skal fjernes. Når våren kommer, men mens anlegget er sovende, redusere eventuelle syke eller vinterskadet sidebrønner. Kutt alle laterals tilbake til ca 7 inches å fremme optimal bær vekst. Dette er også et godt tidspunkt å tynne ut ekstra stokker. La bare de beste fem til 10 stokker per plante, kutte resten til kronen.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com