Hva å plante i en grønnsaker og frukt Container Garden i høst

July 27

Hva å plante i en grønnsaker og frukt Container Garden i høst


Midten av sommeren og høsten beplantning gi gartnere en sjanse til å forlenge vekstsesongen og holde sin hage produktiv i de kalde månedene av året. De krever alltid forsiktig timing og plante valg, for å oppmuntre til en vellykket grønnsak avling. Høst container plantings er ikke annerledes i forhold til timing og forberedelser, men har flere valg av planter og vokser steder.

Containere og Pots

Velg leire eller plast potter og planting senger som har dreneringshull og holder i minst 3 til 5 liter jord. Bruk beholdere som er minst 6 til 12 inches høy for å gi bush grønnsaker rom for rotvekst og rotfrukter rom for grønnsak vekst. Ohio State University viser at når det gjelder potter for grønnsaker, større potter er alltid bedre.

Jord blandinger

Container grønnsaker vokse i en isolert situasjon, med mindre tilgang på ny jord og ernæring enn hage grønnsaker. Potte jord også tørker og mistet ernæring raskere enn utendørs jord, så det er viktig å bruke en jord blanding som holder på fuktigheten og gir god langsiktig næring. Plant container grønnsaker i en blanding av leire, hagejord og torv mose, eller bruke en blanding av halvhagejord og halvparten organisk kompost. Disse blandingene holde fuktighet for plantene, gi ernæring og renne raskt. Legg 10-10-10 eller forrett gjødsel til jord før planting.

Plantings til uteområder

Hvis du planlegger å forlate beholderen hagen utenfor, må planting bestå av hardføre og semi-hardføre grønnsaker, for å sikre overlevelse gjennom den kommende frost. Plant semi-hardføre grønnsaker som gulrøtter og reddiker, og mulch pottene for beskyttelse. Plant jordbær, som er hardfør til kaldt, og mulch potter for vinteren. Plant hardføre grønnsaker som rutabagas, pastinakk, neper, salat, spinat og kål uten mulch.

Planting for innendørs

Hvis du mener å plante container grønnsakshage i høst, og deretter holde den innendørs for beskyttelse, kan du plante noen sommer grønnsak. Mulighetene inkluderer tomater, paprika, erter, bønner, squash, agurk og løk. Siden kjølig vær avlinger som salat og spinat slår bitter når de forfaller i varme temperaturer, unngå disse grønnsakene for innendørs beholder hage.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com