Slik Care for Roses & Stakes

January 19

Rose standarder, også kalt standard roser og tre roser, kan vokse oppover på 3 fot høy. Den faktiske rose bush sitter oppå en høy, enkelt stilk. For å holde rosen stående, og hindre at det blåser over i vinden eller velte under vekten av busken, må du gi en solid innsats i hvert fall for det første året av sitt liv.

Bruksanvisning

1 Plasser innsatsen mot den rådende vinden. Det er lurt rosen til å hovedsaklig være i stand til å lene seg mot eierandel i vindfulle forhold.

2 Bruk en plastbelagt metall eierandel i stedet for tre. Tre kan råtne og smekk, slik at standarden er stammen å knipse. Velge en del av metall med en diameter som er minst like bred som stammen.

3 Kjør innsatsen minst 2 fot i bakken med en hammer eller klubbe. Toppen av innsatsen skal nå opp i bushen.

4 Tie minst tre bånd --- de kan være strimler av stoff, hyssing eller plastbånd --- i et åttetall. Dette vil gi støtte, men holde båndet fra å kutte i stammen. Mer enn ett sekund, og i det minste tre, vil holde stammen fra skjev eller bøying.

5 Unngå at hodet blir for stor. Ifølge Hage Seeker, den beste måten å gjøre dette på er å selektivt klype nye skudd mellom tommel og pekefinger eller beskjære dem med beskjæringssakser.

6 Bury standard i en grøft for vinteren beskyttelse. Fjern innsatsen og trim tilbake stilkene i hodet av rose til 6 til 8 inches. Grave en grøft ved siden av den standard som er så lenge anlegget er høy og så dyp som diameteren av hodet.

7 Løsne anleggets hold på jorden ved å skjære en to-fots diameter sirkel rundt bunnen av anlegget med en spade. Tips anlegget i grøften og begrave den helt. For ekstra beskyttelse, dekke jord haug med halm eller en annen type mulch. Stå opp anlegget i løpet av våren og installere eierandel som før.

Hint

  • Aldri skjær steg standarder i stedet for selektiv beskjæring. Shearing vil ødelegge eventuelle nye knopper og rosen vil ikke blomstre.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com