Starter Basil i Flats

September 23

Starter Basil i Flats


Basilikum (Ocimum basilicum) vokser i varmt, frostfritt sommervær, trives i fullt solskinn og fuktig, godt drenert jord. Den årlige urt vokser lett fra frø, som du kan starte innendørs tidlig på våren for å få et forsprang på hagesesongen. Frøplante leiligheter holde flere basilikum planter, slik at du kan starte en rekke transplantasjoner i en enkelt container.

flat Forberedelse

Sterilt potting medium formulert for frøplante gjør at basilikum frø til å spire og penetrere jord lett. Fyll flat til randen med mediet. For å fukte jorda, fylle dryppskålen med en til to inches av vann og sette den flate jord inne. La jorda å absorbere fuktighet gjennom bunndreneringshull i 30 til 60 minutter, eller til jordoverflaten føles fuktig. Tømme ut alt vannet fra dryppskålen før du sår frøene.

såing

Basilikum frø krever en 2-tommers mellomrom når dyrket i leiligheter. Sår frøene i rader satt 2 inches fra hverandre og plassere frøene ved 2-tommers intervaller i hver rad for å gi den nødvendige plass. Et tynt dekke av jord, omtrent 1 / 8- til 1/4-tommers dyp, over toppen av frøene sikrer full jordkontakt for bedre spiring. Tåke jordoverflaten med vann etter såing for å sikre jevn fuktighet rundt hvert frø.

spiring

Frø spirer best ved temperaturer nær 70 grader Fahrenheit. Plassere flat inne i en forseglet plastpose hjelper å holde på fuktigheten og varmen under spiring, slik at jorda ikke krever vanning før etter frøene spire. Basil krever ikke lett å spire. Frøene vil sende opp sine første skuddene innen fem til sju dager da holdes varm i et fuktig miljø. Fjern plastposen når de første spirene dukke opp.

Stell og Transplanting

Frøplantene kan vokse i leiligheten i ca fire uker før transplantasjonen blir nødvendig. Vanne jorda i leiligheten når jordoverflaten føles tørr, og leverer frøplantene med minst åtte timer daglig lys. Etter det første settet med ekte blader vises, som er det andre settet med blader produsert på hver basilikum plante, kan du flytte hver frøplante til sin rett 4- til 6-tommers container eller transplantere dem utenfor i en hage seng. Bruk en skje til å øse frøplantene og røtter fra det flate, eller løfte dem fra jorden av sine øverste bladene når transplantasjonen. Plante basilikum i den nye plasseringen på samme dybde som den vokste i leiligheten.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com