Hva er farene ved oljefyr?

October 14

Hva er farene ved oljefyr?


Den vanligste fare for å brenne olje er utgivelsen av karbonmonoksid i ditt hjem. En ovn funksjon vil normalt produsere biprodukter i form av nitrogen, karbondioksyd, vanndamp og karbonmonoksyd, men disse gassene tvinges opp gjennom skorsteinen og ut av huset. Oljefyr utgjøre en trussel når de er skitne eller feil.

Hvordan virker en olje-Burning Furnace arbeid?

Flytende fyringsolje blir levert hjem til deg og deponert i oljelagringstank. Før det kan brennes, må væsken være fordampet. Dette er jobben av oljebrenneren, som fordamper væsken og blander den med luft. Pumpen leverer olje til brennermunnstykket i en tåke av fine dråper, ifølge olje varme Amerika. Systemet skiller den flamme som tenner oljedråpene fra vannet eller luften som sirkulerer til å varme opp huset inne i varmeveksleren. Når den er riktig ventilert, olje-brenning biprodukter flytte opp pipa og ut av hjemmet.

Hva er farene ved karbonmonoksid?

Karbonmonoksid er en luktfri, fargeløs gass som resultat av brennende olje. Lite eksponering for karbonmonoksid resulterer i kronisk hodepine, sløvhet og pustevansker. Eksponering for karbonmonoksid på et høyt nivå er dødelig. The Consumer Products Safety Commission rapporterer at det er 200 dødsfall per år fra kullosforgiftning som følge av bruk av forbrenningsapparater i hjemmet.

Negativt Lufttrykk og karbonmonoksid

Alle branner trenger luft for å brenne. Når en brann brenner inne, skaper det et vakuum effekt. Naturligvis sirkulerende luft - vanligvis fra hull og sprekker i huset - hjelper gasser stige opp skorsteinen. Mange ovner stole på naturlig trekk og dette vakuum effekt å fungere skikkelig. Når det ikke er naturlig trekk bistå skorsteinen å trekke gasser ut av huset, oppstår en backdraft og disse gassene ende opp som kommer ned pipa og lekker inn i huset. Du kan enkelt lage negative lufttrykket ved weatherizing hjemme i vinter. Tetting og tetningslister rundt dører og vinduer - spesielt i eldre boliger som har stolt på den naturlige trekken effekt for år - tillater ikke nok luft til å holde dårlige gasser strømmer opp og ut av skorsteinen. Avtrekksvifter krever "makeup luft" hvis de skal fungere skikkelig.

Skitne Chimneys og karbonmonoksid

Olje sot er et biprodukt av forbrenning brensel. De viktigste komponenter er karbon og svovel, og det vil samle seg på veggene i en skorstein, og til slutt falle til bunnen hvor den kan ende opp på ovnen selv om skorsteinen er rett ovenfor. Sot bygger seg opp til et punkt hvor det kan begrense strømmen av røkgasser opp skorsteinen, blant annet nitrogen, karbondioksyd og vanndamp, men også karbonmonoksid. Olje-leverandører, mens de kan måke ut i bunnen av skorsteinen og børste av kontakten plugger, ikke rene skorsteiner. The New York Chimney Sweep Guild anbefaler rengjøring skorstein hver vår for å unngå sot oppbygging. Over tid kan det oppstå sot til et punkt hvor det begynner å spise unna på skorsteinen selv.

Hva du kan gjøre

Installer en karbonmonoksid detektor i nærheten av soverom i hjemmet ditt. Pass på at alarmen er høyt nok til å vekke deg. Ikke stol på en detektor alene for å redde deg fra kullosforgiftning. Den eneste virkelige måten å hindre at farlige virkningene av denne dødelige gassen er å holde oljebrenner rent og i utmerket stand. Ha det inspiseres årlig. Sjekk ovn forbindelser til røykrør og ventilasjonssystemer for tegn til korrosjon, lekkasjer og rust hull eller hull. Sørg for at filtre og filtreringssystemer er fri for smuss og rusk. Fans må inspiseres for å sikre at de er lufting gasser ut og ikke inn i huset. Hold brennkammeret og intern varmeveksler ren, oppdatert og fri for rusk. Hvis man legger merke til sprekker i varmeveksleren, må ovnen skiftes ut. Hold skorstein klar av fugl og andre dyr reir som hindrer røykgassene fra reiser opp og ut.

Rutinemessig Kontroller lufttrykket i hjemmet ditt

Utfør to utkast hette tester. Hold en stokk med å brenne røkelse 2 inches fra utkastet panseret mens ovnen brenner er på. Hvis røyken trekkes inn i panseret, har du rett lufttrykk å flytte gasser ut av huset. Utfør denne testen to ganger på en dag når det er ingen vind. Hvis røyken ikke reise opp pipa, er din flue blokkert og krever umiddelbar oppmerksomhet.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com