Hvordan bygge en bærbar Swamp Cooler

November 28

En sump kjøligere bruker en luft mover til å trekke varm, tørr luft gjennom en fuktig pute, slik at vann fordamper, som i sin tur senker temperaturen i luften. Det samme luft mover blåser deretter behandlet luft inn i rommet som skal kjøles. I optimale forhold denne prosessen kan senke lufttemperaturen med så mye som 30 grader. Fordi det er vanskelig å levere bærbare sump kjølere med trykkvann, de er vanligvis konstruert slik at du kan enkelt og bekvemt våt nedover fordamping pad fra utsiden. Du må kanskje gjøre dette så ofte som hver tredje time for å opprettholde maksimal effektivitet.

Bruksanvisning

1 Bruk en kniv til å kutte en 20-by-12-tommers hull i den ene siden av en kraftig 45-gallon søppelbøtta med lokk og håndtak klipp for å feste den på plass. Dette hullet vil godta en 22-by-14-tommers fordamping pad, som du kan fikse på plass med duct tape eller ved å tre nylontråd frem og tilbake gjennom puten og kan søppel på 10-tommers intervaller, effektivt "sy" den puten på innsiden av dens hull. Bruk en osp fordamping pad, som vil være mye mer effektivt enn en blå syntetisk ett av den typen som er mer aggressivt markedsført.

2 Skjær et mye mindre hull i motsatt side av søppelbøtta å godta isolert trekkspill kanal (tørketrommel kanaler); dette hullet vil overføre den behandlede luft fra den bærbare sump kjøleren til kanal tjener stedet som skal kjøles. Slip kanal to inches inne i søppelbøtta, skru det fast med nylontråd eller duct tape, og deretter bruke klimaanlegget tetting skum for å lukke eventuelle lekkasjer rundt ducting slik at ingen behandlet luft kan unnslippe rundt kantene.

3 Installer fan fra en bil radiator som en luft mover. Bruk den mektigste enhet som passer ditt budsjett, sak størrelse og toleranse for operasjonell støy, balansering relativt liten fysisk størrelse med muligheten til å flytte en nyttig volum av luft. Fest bil radiator vifte på innsiden av søppelbøtta slik at det dekker avkjøringen hullet for å kanal. Fiks det på plass ved hjelp av "U" -bolts tredd gjennom sin integrerte monterings flenser; passere dem gjennom kroppen til søppelbøtta og skru dem fast på utsiden. Om nødvendig, få en reduksjon hub fra HVAC midtgangen på et hjem forbedring lageret for å trappe ned fra størrelsen på bilen radiator vifte for å kanal; en 20-by-6-tommers reduserende nav vil vanligvis være ideell.

4 Koble et fulladet dyp syklus marine eller bobil trener batteriet til terminalene på bilens radiator vifte, med 8-gauge. Hvis viften suger i stedet for blåser, bare reversere tilkoblingene. Bløtlegg fordamping pad, klipp søppelbøtta lokket på plass, og i løpet av sekunder avkjølt tvungen luft bør komme fra den åpne enden av kanal.

5 tillate luft å unnslippe fra den motsatte enden av det kjølte arealet til å holde tilbake trykket bygger seg opp; mottrykket vil kvele effektiviteten av den bærbare sump kjøligere. Eksperimenter med å åpne et vindu for å tillate luft ut. Too magre en åpning vil føre til fuktighet for å bygge ulidelig i rommet; for stor åpning vil tillate behandlet luft å unnslippe også raskt.

Hint

  • Plasser vevet skjerm materiale over utsiden av den fordampende puten er hullet for å holde insekter fra å komme inn den avkjølte plass sammen med den behandlede luft.
  • Bruk et solcellepanel montert på toppen av bærbar sump kjøligere å lade dyp syklus batteriet.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com