Hva Frukt Vokser Mold den raskeste?

April 10

Hva Frukt Vokser Mold den raskeste?


Former er fungi som lever på overflaten av planter og andre levende stoffer. Det er tusenvis av typer mold. Ulike typer av mold påvirke frukt på ulike måter og på ulike priser. For eksempel, noen typer mold er mest sannsynlig å påvirke bær, mens andre påvirker tykk-skinned frukt som appelsiner.

Faktaene

Det er vanskelig å avgjøre hva som frukt vokser forme den raskeste, fordi formen ikke kan alltid bli sett. Mold kan være farlig for helsen, påvirker pust og muligens forårsake allergiske reaksjoner. Det kan påvirke frukten selv før det kan bli sett, og når det er sirkler av mugg synlig på overflaten av frukt, tråder har allerede spredt dypt inne i frukten. Produksjonen av sporer er karakteristisk for mugg og andre sopp. Sporer kan flyttes mellom bunter av frukt raskt etter insekter, luft og vann.

Mold og bær

Grå mugg er en av de mest vanlige frukt råte sykdommer. Også kjent som botrytis, grå mugg påvirker vanligvis bær som er nær forfall på vinstokker og planter. Bær som ofte er berørt av denne typen mold inkluderer bjørnebær, blåbær, druer og jordbær. Botrytis kan spre seg raskt på noen av disse fruktene. Unge frukter kan bli påvirket, men bær er mest sannsynlig å bli forurenset når det er bare om høsten. Håndtering smittet frukt mens plukke årsaker denne mold å spre seg til andre frukter.

Mold og myk frukt

Myke frukter kan lett bli infisert med ulike typer av mold. Høyt fuktighetsinnhold av myke frukter kan hjelpe mold å spre seg raskt gjennom hele frukten før det er enda synlig. Myke frukt bør spises kort tid etter innkjøp for å sikre friskhet. Eksempler på myke frukter inkluderer plommer og fersken. Hvis formen blir synlig på disse fruktene, bør frukten kastes.

Mold og Firm Frukt

De fleste former vokser ikke like raskt på frukt som er fast fordi disse fruktene har mindre fuktinnhold og vanligvis har tykkere hud. Det er vanskeligere for mugg å trenge gjennom tykk-skinned frukt. Eksempler på faste frukter inneholder epler og pærer. Når små mold flekker er funnet på overflaten av denne type frukt, kan de bli avskåret. Hvis mer enn en mold flekk blir funnet, er det sannsynligvis bedre å forkaste frukten.

mold Forebygging

Renslighet er en viktig del av mugg forebygging. Kjøleskapet bør rengjøres ofte, fordi muggsporer kan leve inne i kjøleskapet. Frukt bør undersøkes nøye før du kjøper, og vasket grundig før du spiser.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com