Life Cycle av en grønnsak Plant

June 13

Life Cycle av en grønnsak Plant


Grønnsaker gå gjennom flere stadier i livet, som begynner som et frø og ender som en moden plante som produserer mer frø. Livssyklus kan variere i lengde avhengig av planten.

Stages

De grunnleggende livsstadier av vegetabilsk plante er: (1) frø (2) anlegg, (3) blomst, og (4) frø. For en plante, er hele poenget med sin livssyklus å reprodusere.

ettårige

Årlig grønnsaker planter trenger bare en vekstsesongen for å gå gjennom en hel livssyklus. De raskt spire fra frø og vokse til voksne planter, og de dør etter å ha produsert at sesongens grønnsaker og frø. Årlig grønnsaker inneholder paprika, salat og bønner.

biennaler

Biennale grønnsaker trenger to vekstsesonger for å fullføre sin livssyklus. I det første året, de vokser fra frø inn i en struktur som lagrer energi (taproot). Disse røttene kan høstes for å spise. Hvis de blir liggende igjen i bakken, men de vil vokse mer og produsere frø i det andre året, fullføre sin livssyklus. Gulrøtter og løk er vanlige biennalen grønnsaker.

stauder

Flerårige planter er de som bor i mer enn to år, inkludert de kategorier av busker, trær og stauder.

Stauder har over bakken seksjoner som dør av hvert år, men deres rot struktur forblir levende og produserer ny vekst i årene som fulgte. Asparges planter er et eksempel.

Busker og trær har lignende livssyklus, men er hovedsakelig differensiert etter sin høyde og antall badebukser.

Utdannelse

Det er mange gode online-prosjekter og undervisningsmoduler som kan hjelpe deg, dine barn eller elever lære om livssyklusen til vegetabilsk planter. Se Resources for to nyttig lærdom fra PlantsCafe.net, en internasjonal plante vitenskap nettside.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com