Vanlige Hackberry Løv

December 24

Felles hackberry (Celtis occidentalis) er en innfødt nordamerikanske treet også referert til som hackberry og nettletree. De innfødte utvalg av treet omfatter østlige deler av USA, Great Plains og noen deler av Sør. I sitt naturlige habitat, vokser treet i bottom løvtre skog og trives best i kalkstein jord. Felles hackberry har spesifikke vekst egenskaper, inkludert moden størrelse og blad struktur.

løv

Treet har alternative, alm-lignende blader som er to til fem inches lang og 1 til 3 inches bred. Leaf formen er smal til bred oval med taggete marginer og en avrundet base. Hoved, sentral vene og de to side årer vokse fra basen. Fargen på løvverk øvre sider i området mellom gul grønn og lys grønn til middels grønn med en glatt grov tekstur. Undersiden av bladverket er en lysere farge og har hår langs årer. Bladene vokser på 2- til 3-tommers-lange, slanke, fuzzy petioles. Bladverket foruts gule nyanser i høst.

Størrelse og form

Felles Hackberry vokser til en moden høyde på 40 til 80 fot med en rett bagasjerommet måler 1 til 2 fot i diameter. Trær som vokser i åpen utvikle kortere badebukser og en større, mer avrundet krone. Stammen farge varierer mellom grå og brun-grå, og stammen har vorteaktige, uregelmessige rygger som legger interesse for treets form. Barken av trær blir stadig mer ujevn. Kvistene er glatt-teksturert og grønn til mørk rød-grå i fargen.

blomster

Hackberry produserer mann, kvinne og perfekte blomster alle på det samme treet. De små gulgrønne blomster er omtrent 1/4 tommers bredt og har fire til fem avlange begerbladene. De mannlige blomstene har fire til fem pollenbærere med gul-brun pollenknapper, mens kvinnelige blomster har en oval grønn eggstokk. Blomstene vokser i klynger av to eller tre fra bladfeste og er vind-bestøves, som fører til 1/3-tommers-lange frukt kalt drupes. Den ovale frukten inneholder et enkelt frø, og er mørk lilla, oransje eller brun.

vekstvilkår

Den langvarige treet har en levetid på 150 til 200 år, og tilpasser seg en rekke jordtyper, og foretrakk fruktbar, godt drenert leirjord. Plant vanlig hackberry i områder med full til delvis sol for beste vekst. Treet er tørke-tolerant i fravær av vann og er hardfør i USDA sone 2 til sone 9. Propagation er lett med frø plantet utendørs i løpet av høsten, med frøplantene spirende i løpet av våren. Den primære bruken av treet er som en skygge og aksent treet.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com