Hjemmelaget Terracotta Oven

March 8

Hjemmelaget Terracotta Oven


Terracotta er en type leire formet og brent for å produsere holdbare og porøse elementer som gryter og fliser. Terracotta vedfyrte kokeovner har vært brukt i århundrer i land som India, Pakistan og Iran. Du kan lage en hjemmelaget terracotta ovn i hagen din ut av noen materialer som er tilgjengelig på ethvert hjem forbedring butikken.

terracotta Ovner

En terracotta ovn gir en matlaging fordel fremfor bare steke maten over en brann. Leiren absorberer varmen fra brannen under og stråler det ut igjen. Mat inne i en leirovnen blir deretter kokt fra alle retninger. Leire ovnen kan også nå høyere temperaturer enn enten en tradisjonell elektrisk ovn eller et bål - ofte over 500 grader Fahrenheit.

effekter

Matlaging i en terrakotta ovnen tilbyr mange fordeler. Maten er tilberedt av direkte og indirekte varme, forlater brød chewy og kjøtt mørt og saftig. Du trenger ikke å bruke fetende oljer i prosessen, og næringsstoffer ikke koke bort som de gjør i vann. Noen av de mest kjente terracotta ovn retter fra hele verden inkluderer kylling tikka og tandoori kylling fra India, kebab fra Persia og naan brød fra Pakistan. Ovnen kan også damp og lapskaus retter i en pott suspendert fra ovnsdøren. Mange grilloppskrifter kan tilpasses for en leire ovn, og det er nok av kokebøker og online ressurser som gir oppskrifter på denne unike metoden.

Konstruksjon

For å gjøre en hjemmelaget terracotta ovn, samle et stort un-glasert terracotta blomsterpotte, ikke-galvanisert søppel kan, sand, 3-tommers stålrør som er 12 inches lang og murstein. Bruk en vinkelsliper til å skjære bunnen av potten. Lagre nederst stykke å bruke som et lokk for det ferdige ovnen. Plasser sand, deretter klosser i bunnen av boksen, og danner en tettsittende overflate. Still blomsterpotte opp ned på klossene slik at leppen er på bunnen og bunnen av potten er nå toppen. Bor et 3-tommers hull gjennom søppelkassen og potten, og sett røret for å skape en ovn vent. Fyll mellomrommet mellom potten og kan med resten av sand, til det er bare ca 3 inches av blomsterpotte som stikker opp, noe som isolerer terrakotta ovnen og bevarer varmen. Sesong innsiden av potten med et lag av vegetabilsk olje.

tilberedningsmetoder

Tenne bål inne i potten, direkte på klossene. La treverket brenne ned til glør. Bruk alltid kraftige grillvotter når du arbeider med en terrakotta ovnen fordi temperaturen er ekstremt høy. Plasser 3-til 4-tommers biter av krydret kjøtt bort på lang metall kebab grillspyd, og deretter sette spydene inne i åpningen av ovnen. Tips av grillspyd vil hvile på glørne, holder kjøttet i midten av ovnen. Gjør naan brød deigen og trykk den på siden av ovnen. Du kan lukke toppen av leire ovn med terracotta lokk, hvis ønskelig. Når kjøttet er ferdig, trekk den ut og forsiktig fjerne den fra spyd. Trekk naanbrød ut ved hjelp av tang. Å koke eller lapskaus retter, tempoet maten i en jern potten med et håndtak. Sett håndtaket på en to-fot lange stykke rør, senk potten i ovnen. Røret spenner ovnen åpning og suspenderer potten i midten av ovnen.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com