Trenger jeg lynavledere på My House?

December 13Lyn slående et hus kan føre struktur branner samt elektrisk skade på apparater og hjemmeelektronikk. I områder av USA hvor tordenvær er sesongmessige problemer, kan lynavledere på huset være praktiske sikkerhetstiltak. Ikke alle hjem trenger lynavleder beskyttelse. Isolerte hus og hus i forhøyede, utsatte områder kjøre en større risiko for lynnedslag, men høye konstruksjoner og høy terrenget har i nærheten kunne gi et hjem god passiv beskyttelse.

Lightning Rod Theory

Lynnedslag når en elektrisk veien er ferdig mellom polariserte elektriske ladninger i skyene og jordet kilder. Den nåværende søker alltid minste motstands vei, ofte til høyeste gjenstand i området. Lightning treffer prosjektering gjenstander som lynavledere oftere enn flate overflater, som for eksempel hustak. Det elektriske potensialet bygger på et høyere nivå på den utstikkende stang, i henhold til University of Missouri Extension. En av tre kirketårn med høy elektrisk motstand serieopptak i flammer når truffet, men en lynavleder på tårnet gjennomfører bolten trygt til jorden gjennom en jordingssystem. Metallet lynavleder og bakkenettet ikke varme opp nok til å tenne en ild.

risiko

Hvis tordenvær treffer området ofte, bør du vurdere andre faktorer før du investerer i en lynavleder system. Et område på toppen av en ås øker risiko i forhold til et tryggere sted på en dalbunnen. Hvis du eier en gård, beskytte en høy låve eller silo nærheten av hjemmet ditt med lynavledere trekker lynnedslag bort fra huset, selv om ingen stenger ble installert på selve huset. En bygning med lynavledere beskytter bygninger innenfor en radius lik avstanden fra spissen av stangen til bakken, i henhold til Michigan State University. Bygninger to ganger at avstanden fra siloen kjøre en redusert risiko for streik.

Alternatives

I en naturlig beskyttet sted eller i et hjem beskyttet av lynavledere, kan lyn likevel forårsake indirekte skader. Andre streiker til kraftledninger kunne reise inn i hjemmet gjennom ledningene. Overspenningsvern unngå skader ved skifting overspenning til jord. For å beskytte hvitevarer, leie en profesjonell elektriker til å installere overspenningsvern hvor kraftlinjer kobler til hjemme ledninger. Individuelle overspenningsvern beskytte sensitive elektroniske enheter i hjemmet. Enhver metode for overspenningsvern fungerer bare i et hjem med en skikkelig elektrisk bakken system.

Installasjon

Et riktig installert lynavleder systemet reduserer skaden trusselen fra lynnedslag med 90 prosent. Lynoppfangere - stengene selv - må prosjektet minst 10 inches over bygningens høyeste punkt. Rod avstand 25 fot fra hverandre langs taket peak tilbyr den beste beskyttelsen. Jordingskabler koble til noe metall struktur på bygningen utvendig, inkludert tak vents og takrenner. Et typisk system avsluttes i to par jording stenger 8 fot lang, drevet full lengde inn i fuktig jord. På mindre ledende sandholdig jord, er den beste bakkenettet kontinuerlig wire loop begravd rundt i huset, sier University of Florida.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com