Mose Life Cycle Vs. Plant Life Cycle

November 6

Mose Life Cycle Vs. Plant Life Cycle


Moser - moser - er nonvascular planter. Karplanter inkluderer frø planter (gymnosperms og angiosperms) og stenfrie planter (bregner) som produserer sporer. Livssyklusen til både vaskulær og nonvascular planter alternative generasjoner mellom en diploid sporofyttskuddet anleggsstruktur (komplett sett med kromosomer) og en haploid gametofytt struktur (halv sett av kromosomer). En stor forskjell i livssykluser av moser og karplanter er at gametofytt generasjon er den visuelt gjenkjennelig plante kroppen i moser.

Mose Life Cycle

Svampete grønne matter av mose (moser) er haploide Gametofytt som produserer kjønnsceller: egg og sperm. Egg er produsert i archegonia på kvinnelige Gametofytt. Sperm er produsert i antheridia på hann Gametofytt. Etter befruktning vokser embryoet inn i diploid sporofyttskuddet stilken og kapsel (sporehus), fortsatt festet til levende gametofytt. Haploide sporer blir produsert gjennom meiose i sporehus. Når kapselen deler, sporene spre og spire til å danne en gametofytt - mose plante.

Fern Life Cycle

De synlige fern blader (blader) er de diploide sporofyttskuddet som produserer haploide sporer gjennom meiose i sporangia på undersiden av fern blad. The Fern spores vokse inn i en liten flat grønn pad av celler som kalles gametofytt. Den gametofytt produserer egg i archegonia og sperm i antheridia. Embryoet utvikler seg til sporofyttskuddet ut av archegonia. Som sporofyttskuddet vokser inn i bregne stilker og blader, dør den lille gametofytt.

Gymnosperms - Cone Planter

Nakenfrøede planter (furu) er diploide Sporofytt som produserer mannlige kjegler og kvinnelige kjegler. Mann kjegler inneholde sporangia som går gjennom meiose for å danne microspores som utvikler seg til haploide pollen - hann Gametofytt. Kvinnelige kjegler inneholde sporangia som går gjennom meiose for å danne megaspores som utvikler seg til egg - kvinnelige Gametofytt. Etter befruktning, begynner den nye sporofyttskuddet å utvikle og bruker gametofytt vev som matkilde; et frø frakk utvikler av sporofyttskuddet vev.

Angiosperms - blomstrende planter

Angiosperm planter (roser) - diploide Sporofytt - produserer blomster. Blomster produsere microspores som går gjennom meiose for å danne haploide pollenkorn (gametofytt). Blomster produsere megaspores å danne haploide egg (gametofytt) inne ovules som er inne i eggstokkene. Pollenkorn har to haploide sædceller. Angiosperms gjennomgå dobbel befruktning: En sperm befrukter egget og en sperm sikringer med to andre kjerner for å danne stivelse, en matkilde. Frøet Pelsen utvikler ut av ovule (sporofyttskuddet) dekker.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com