Hva plantene vokser i sur jord?

November 27

Hva plantene vokser i sur jord?


De fleste plantene vokser i litt surt jordsmonn med en pH under 7, hvor en typisk plen kan være fornøyd. Elementene syre-elskende planter trenger fra jorda er tilgjengelig i et alkalisk miljø og plantene vil gul og sakte dø. Disse plantene trives når det er nok av organisk materiale i jord som du kan finne i skogen. Selvfølgelig finnes det en lang rekke planter som vokser i området av pH-verdier mellom 6,5 og 5,5, men å finne planter som lever innenfor de nære toksiske syre nivåer rundt en pH-verdi på 5 eller mindre er litt vanskeligere.

trær

Plante trær i sur jord, som de vil vanligvis vokse ned under overflatejord der surhetsgraden er høy og får sine næringsstoffer fra de lavere nivåene av jordsmonnet. Velg treaktige busker som asalea, rhododendron og roser for sure områder.

blomster

Afrikanske fioler, Impatiens, begonier og gardenias er alle syre-elskende planter som trives i pH-området rundt 04.05 til 05.05. Velge pærer for svakt sur jord med en pH-verdi på ca 6 til 6,5; påskeliljer, tulipaner, narsisser og iris er noen gode valg.

grønnsaker

Se etter reddiker og søtpoteter til å vokse i lave pH jord ca. 4,5 til 5; paprika, rabarbra og soyabønner til den litt mindre syrlig rekke 05.05 til 06.05; og nesten hele resten av populære grønnsaker i jord som varierer mellom 6,5 og 7 i pH.

frukt

Plant frukt i sur jord; mange frukter trives i det, inkludert eple og pæretrær, bringebær og bjørnebær busker, blåbær, jordbær, tyttebær og de fleste av de steinfrukter. Sjekk de faktiske kravene til anlegg og sammenligne den med pH-nivåer av jord for å gjøre en utdannet valg.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com