Lily blomster med hvite flekker på bladene

April 13

Lily blomster med hvite flekker på bladene


Liljer er vokst både fra lyspærer og som vannbaserte anlegg. Begge terrestriske og akvatiske liljer produsere fargerike, attraktive blomster som gjør en særegen tillegg til enhver hage. Men hvite flekker på bladene av en lilje plante indikere et problem som kan være dødelig for anlegget. Identifisere årsaken til de hvite flekker, slik at den riktige behandling kan påføres på planten.

Aquatic bladbiller

Vannliljer er utsatt for skader fra vannbladbiller, som er skadedyr som trekkes til disse plantene; billene kan også være til stede på barnehage-avlet planter uten synlige skader før senere i vekstsesongen. Ett symptom på vannbladbiller skaden er tilstedeværelsen av stipling eller hvite flekker, misfargede og flekker på overflaten av bladene. Spray vannliljer med et insektmiddel og fjerne alvorlig skadet planter fra hagen.

Curl Stripe

Curl stripe er forårsaket av et virus, kjent som lilje symptomfri virus. Til tross for navnet, betyr dette viruset forlate synlige merker på bladene av en påske lilje, i form av hvite flekker eller avlange striper på bladene på blomsten. Over tid, bladene begynner å krølle seg. Det finnes ingen behandling for lilje symptomfri virus annet enn å fjerne og ødelegge infiserte planter. Stoppe viruset sprer seg til friske planter er viktig for å opprettholde helsen til hagen.

Agurk Mosaic Virus

Påske liljer er også utsatt for skader fra agurk mosaikk virus, en sykdom som rammer mange planter. Samlet stunting av vekst, blant blomstene selv, er symptomatisk for agurk mosaikk virus, som er tilstedeværelsen av små hvite flekker eller flekker på bladene. Som med lilje symptomfri virus, er det ingen kjemisk kontroll for agurk mosaikk virus. Ta ut og ødelegge påskeliljer som viser tegn på infeksjon for å beskytte helsen til de gjenværende lilje planter.

Botrytis Blight

Botrytis sykdom på planter er en sopp sykdom som påvirker liljer vokst fra lyspærer. Den starter på den nederste bladene, forårsaker oransje eller brunaktige flekker å danne på kantene av bladene. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, flekkene vokse og slå sammen, utvikle hvit eller grå mold flekker, som produserer sporer som spres sykdommen videre. Fjern sterkt berørte bladene fra lilje og bruke en soppdreper til hagen for å kontrollere sykdommen og stoppe det fra å infisere friske planter.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com