Plant Lys Tilpasninger

November 6

Plant Lys Tilpasninger


Den primære forskjellen mellom planter og dyr er hvordan de får sin energi. Mens dyr må forbruke andre organismer, planter produserer sin egen energi ved hjelp av sollys for å omorganisere vann og karbondioksid molekyler til sukker - en prosess som kalles fotosyntesen. Av denne grunn, kan plantene ikke overleve hvis de får utilstrekkelig lys. Planter som kjent som en potte Philodendron til dem så eksotisk som en tropisk fig ofte demonstrere tilpasninger som tillater dem å maksimere sin eksponering for lys.

Fotosyntese

Fotosyntese finner sted i de grønne deler av anlegget, ved hjelp av et molekyl som kalles klorofyll som gir plantene deres karakteristiske grønn farge. Av denne grunn, lys-relatert tilpasning søke å eksponere så mye av de grønne deler - vanligvis bladene - til lys som mulig. På samme tid, planter mister vann fra sine blader, slik at de må balansere behovet for vann med behovet for lys. Dette påvirker anleggets biokjemi, form og oppførsel.

Leaf Pigmenter

Planter som stammer akvatiske organismer, hvor kort-bølgelengde lysstråler ikke kan trenge langt ned i vannet. Disse plantene utviklet klorofyll å absorbere og produsere energi fra langbølgelengder av lys i farger som lys gul og rød. Klorofyll avviser kortere grønn-farget bølgelengder som ikke kommer dypt i vannet. Når plantene overført til land, evne til lett å trenge gjennom vannet var ikke lenger er relevant. Landplanter bruke tilleggspigmenter som karotenoider og klorofyll-b for å absorbere og å generere energi fra et bredere område av lysbølgelengder.

Plant Shape

I begge tempererte og tropiske skoger, de høyere trær få mest mulig tilgang til lys, forlater mindre trær, busker og urteaktige planter med, i beste fall, bare stadig skiftende flekker av sollys for å dekke sine energibehov. For å få mest mulig ut av dette lyset, har planter som vanligvis bor i story utviklet en form som tillater dem å maksimere deres lys absorpsjon. I stedet for å vokse høy og oppreist, utvikler de mange grener med sine blader arrangert i et enkelt flatt plan, parallelt med bakken, hvor de kan få tilgang til lys over et bredt område.

Plant Behavior

Planter har også utviklet midler til å reagere på nærvær eller fravær av lys i sine omgivelser. Ett eksempel, ofte observert hos potteplanter oppbevart i en sol vindu hvor de mottar lys på bare en side, er fototropisme - tendensen av planter for å helle mot en lyskilde. Lys undertrykker produksjonen av hormoner som øker veksten, forårsaker den mørke siden av planten å vokse raskere, bøying anlegget mot lyset. Mer dramatisk, arter som Strangler fig vokse fra frø falt i tak av høye regnskog trær. Deres røttene vokser nedover, innpakning rundt og kveler verten treet og forlater Strangler fig å dra nytte av verten treets høyde og tilgang til lys.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com