Planting Tid for Bearded Iris

July 7

Skjeggete iris, eller Iris Germanica, er imponerende, tidlig sommer blomstrende blomster tilgjengelige i toner fra hvitt og pasteller til juveltoner og nesten svart. Etter blomstringen, sine lange, spisse, oppover voksende bladene danner en distinkt stofflighet bakteppe for en rekke sommer stauder og sommerblomster. Iris må plantes, delt og plantet på riktig tidspunkt for å sikre tilstrekkelig rot utvikling overvintrer og støtte følgende årets vakre blomster.

Planting Bare-Root Rhizomes

Den største utvalg av skjeggete iris sortar er tilgjengelig via postordre barnehager som vanligvis leverer bare-rot jordstengler. Disse bare-rot jordstengler er vanligvis sendes tidlig til midten av sommeren. Det er viktig å få skjeggete iris jordstengler plantet tidlig nok i sesongen for å tillate dem å generere tilstrekkelig rotstokken å gardere seg mot å bli hivd ut av bakken ved vinteren frost og fryser, samt å sikre sterk tidlig vekst å støtte følgende sommerdag blomstrer. Plant bare-rot rotstokker 6 til 8 uker før gjennomsnittlig første frosten dato for planting plassering.

Potteplanter

Hagesentrene tilbyr potte iris planter, ofte godt inn i deres sesong vekst, om våren. Selv om dette er tidlig for å plante bare-rot iris, få potte iris planter i bakken så fort som mulig. Vær forsiktig med potte, voksende røtter, som inkluderer hair tentakler mer sårbare enn de tyngre røtter på nakne røtter jordstengler som ankommer senere i sesongen. Ikke la potte skjeggete iris røtter tørke ut; Anlegget rhizom på bakkenivå, dekke synkende røttene med fuktig jord og vann dem i. En kul vårkveld når dugg skal falle gjennom natten er en ideell tid for å plante potte skjeggete iris.

Dele og nyplanting

Skjeggete iris er best delt og plantet like etter blomstringen, i tidlig til midten av sommeren omtrent samtidig som nye bare-rot jordstengler vil bli plantet. I en stor iris samling, er det nyttig å markere løvverk av blomstrende iris med angivelse av deres farge, slik at divisjon og nyplanting kan fortsette med noen skinn av estetisk orden. Del iriser for nyplanting etter en grundig vanning, fortrinnsvis i kjølig sen ettermiddag eller kveld timer, for å sikre at røttene og rhizome ikke tørker ut.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com