Hvilken tid på året Do Lilacs Bloom?

July 3

Hvilken tid på året Do Lilacs Bloom?


De kjegleformede blomst klynger, eller panicles, av syriner (Syringa spp.) Forekommer på avdelings tips i våren. Rundt 20 arter av syriner finnes, både busk og tre typer, alle hører hjemme i Sørøst-Europa østover til Japan. De små blomstene ofte er søtt duftende. Hver blomst er rørformet med fire vidt sprer fliker. På grunn av deres behov for rikelig vinterkulda, det store flertallet av syriner vokser best i tempererte klima, korrelere til US Department of Agriculture plante hardførhet soner 3b gjennom syv.

Blomstrende Tid

Individuelle lilla planter vanligvis vise blomster for en ukes tid om våren. Kjøligere temperaturer, mangel på vind og kraftig regnvær forlenger blomstrende periode. Av de mange arter og sorter av syriner, kan en gartner nyte en blomstringstiden som begynner tidlig på våren og fortsetter inn i slutten av våren. De tidligste blomstrende artene omfatter tidlig syrin (Syringa oblata) og hybrid Hyacinth syrin (Syringa hyacinthiflora). De siste syriner til blomst er den japanske treet syrin (Syringa reticulata) og hybrid Peking syrin (Syringa pekinensis).

regionale Betraktninger

Svært få arter og sorter av syriner vokse godt og blomst selv i USDA sone 8a og 2b. I den sørlige USA, for eksempel i USDA sone 7 og 8, begynner de tidligste syrinene blomstrer i begynnelsen av april med de fleste nådde toppen i slutten av måneden. I nordligere breddegrader eller høyereliggende områder, gjør de samme tidlige blomstringen plantene ikke blomstrer til begynnelsen av mai. Mid-season og sent blomstrende syriner følge fire til seks uker etterpå, svingete ned alt fra midten av mai til midten av juni.

værmønstre

Selv om våren offisielt starter på vårjevndøgn rundt 21. mars kan lokale været ikke presentere vårlig vær på signalet. Mens generelle tidsrammer for lilla blomstring forblir relativt konsekvent år til år på ett sted, været endrer blomstrende tider. Kjølig, overskyet og vått vårvær kan forsinke blomstring av en uke. Motsatt, en mild vinter etterfulgt av varme, solfylte dager fører syriner å begynne løvsprett ut og starte blomstring en uke tidligere enn gjennomsnittet.

Lilac Care

Lilac busker og trær blomstrer på fjorårets tre - avdelings tips som modnet i fjor høst. Du ønsker ikke å beskjære syriner etter ca 4 juli siden du fjerne alle vev som begynner å utvikle blomsterknopper for neste vår. Rydd opp utseendet på en lilla ved trimming av de gamle blomstene når de visner og blir brune. Tillat spirende grønne stilkene å vokse. Disse flere kvister som oppstår under beskjæring kutt på gamle blomst klynger modne og vil produsere en overflod av blomster panicles neste vår.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com