Har Cilantro Flower?

November 10

Har Cilantro Flower?


Cilantro blomster og setter frø, som de fleste urt planter. Selv om urten er primært dyrket for sine aromatiske blader, alle deler av planten er spiselig, og blomstring gir frø som har sitt eget bruk på kjøkkenet. Når plante blomster, og hvordan du kan ta vare på den urt når den gjør det, avhenger av hvilken del av koriander du planlegger å høste.

Blomstrende periode

Cilantro produserer bare løvverk når jorda er kult. Anlegget produserer de beste bladene når jordtemperaturen er mellom 55 og 70 grader Fahrenheit. Under utvidet kjølige våren eller høsten vær kan koriander vokse i flere uker før det sender opp en blomst stilken. Anlegget bolter, eller sende opp sin blomst stammen, når jordtemperaturen når 75 grader. Den varme jord signaliserer plantens røtter som det er nå det optimale tidspunktet for å blomstre og begynne å danne frø.

Effekter av Blomster på bladverk

Når koriander bolter og begynner blomstring, kvaliteten på bladene avtar raskt. Koriander produserer mindre av de aromatiske oljer som gir bladene deres smak. Bladene av blomsterplanter bitter smak og er ikke lenger egnet for bruk som en urt, slik at de sjelden er høstet etter bolting inntreffer. Med mindre du vokser anlegget for sine korianderfrø, indikerer bolting det er på tide å grave opp og kast av anlegget.

Forebygging Blomstrende

Siden blomstring bare forekommer i varmt vær, planting og voksende koriander under kjøligere vær hindrer plantene fra blomstring for raskt. Cilantro trenger full sol, men varmen fra solen varmer jorda selv når lufttemperaturen er fortsatt kult. Mulching sengen med halm eller bark hjelper isolere jord så det er fortsatt kult lenger. Hyppig høsting og klipping av blomsterstengler som de begynner å vokse, men før de produserer knopper kan også hindre for tidlig blomstring.

Blomstring og Koriander

De små, runde frø av koriander anlegget, kalt koriander, produseres hvis blomsten ikke er fjernet. Frø danner etter blomsten syklusen er fullført og frøkapslene tørke på plantene. Siden planter produserer blomster og frø ikke lenger produserer spiselig bladverket, er det nødvendig å plante nye planter hver to til tre uker i hele sommer. Høste friske blader fra de nye koriander planter og la de eldre plantene til blomst og sette korianderfrø.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com