Kan Privets Live in Shade?

September 24

Kan Privets Live in Shade?


Privets (Ligustrum spp.) Har mange bruksområder i landskapet. Privets 'tett løvverk kan skape personvern skjermer som blokkerer vind, lyd og uønskede visninger. Privets blir ofte brukt som formet eller uformelle hekker. Disse tøffe busker tåler alvorlig beskjæring samt godartet forsømmelse, sier University of Florida IFAs Extension. Privet arter og sorter har ulike lys eksponeringsbehov, så bestemme planting stedets eksponering før du velger en privet for din hage.

eksponeringer

Før planting noen privets, kan du bestemme hvor mye sol planting området får mellom klokken 10 og 18:00 Et nettsted som mottar direkte sol hele dagen lang er kjent som "full sol". Nettsteder som mottar fem til seks timer med sol eller en skiftende, lys blanding av skygge og sol er kjent som "lys skygge." Nettsteder som får tre til fire timer med sol eller en konstant blanding av sol og skygge er kjent som "delvis skygge." "Full skygge" områder får bare reflektert, indirekte lys.

Privets for delvis skygge

Flere privet varianter trives i delvis skyggefulle områder. Disse inkluderer waxleaf privet (Ligustrum lucidum), oppkalt etter sin skinnende, mørkt bladverk. Hardy i US Department of Agriculture plante hardførhet soner 7 til 10, når denne raskt voksende eviggrønn busk høyder til 20 fot. Amur privet (Ligustrum amurense) har løvfellende løvverk og vokser til 15 fot høy og bred. Det er hardfør i USDA sone 3 til 7 og tiltrekker sommerfugler med sin Lacy, hvite blomster. Border privets (ligustrum obtusifolium) også trives i delvis skygge. Disse 12-fots-høye busker har løvfellende blader som setter på et fargerikt show i høst. De er hardføre i USDA sone 3 til 7.

Privets for Full Shade

Den kinesiske privet (Ligustrum sinense) og noen av de sortene tåler full skygge forhold, selv om deres løvverk kan være mindre tett. Kinesiske privets vokse til 15 fot høy og bred, og er hardføre i USDA sone 6 til 9. Deres blanke grønne bladene er motvirket av hvite vårblomster og blå-svarte frukter som tiltrekker fugler. Sortar av kinesisk privet inkludere "variegatum", som vokser til 20 fot høy og har grønt og hvitt løvverk. Den japanske privet (Ligustrum japonicum) vokser også i skyggefulle områder. Hardy i USDA sone 7 til 10, vokser denne eviggrønn busk til 12 fot høy med en 6-fots spredning. Det har tøffe, mørke blader og tåler tørke.

Privets for lys skygge eller Sun

Enkelte varianter av liguster kan vokse i skyggefulle forhold, men utilstrekkelig sollys kan føre til at plantene til å vises spinkel og negativt påvirke både løvverk helse og blomstring. Unngå å plante privets med spraglete blader i skyggefulle områder, som for eksempel Vicary golden privet (Ligustrum vicaryi). Denne busken er gul-grønne blader utvikle deres sterkeste gul farge når plantet i full sol eksponering. Vicary gylne privets er hardføre i USDA sone 5 til 9 og vokse fra 6 til 12 fot høy. Andre spraglete privets inkludere "Aureum" (vinterliguster "Aureum"), som har gule blader og er hardfør i USDA sone 5 til 8.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com