Jord for Frukttrær

August 19

Jord for Frukttrær


Frukttrær trives best i dype og næringsrikt jordsmonn med god drenering. Derfor foretrekker de loamy jord som holder på noen næringsstoffer. Dyrkere kan øke frukttrær i ulike grunnforhold med noen ekstra omsorg trinn, som å legge til organisk kompost, gjødsel og mulch til jord.

Dybde

Frukttrær vokser best i dyp jord. I noen boligområder, utbyggere fjerne noen av matjord i et forsøk på å justere skråningen av landet, ifølge University of California. Derfor kan det hende at jord ikke være den ideelle dybde på 3 fot for frukttrær. Imidlertid kan frukttrær vokse i grunnere matjord, så lenge de har rik jord med god vanning.

drenering

Frukttrær trenger jord med god drenering, ifølge University of California. Oklahoma State University forklarer at svært dårlig drenering kan føre til rot råte i frukttrær og gjør trærne mer utsatt for sopp igjen i jorda fra tidligere syke trær i området.

Tekstur

Frukttrær kan ikke vokse godt i steinete jord eller tung leire jord, i henhold til Texas A & M University. Tung leire jord har ofte nok næringsstoffer, men veldig dårlig drenering. Jord med for mange bergarter og for mye sand tekstur har ofte stor drenering, men ikke beholde mange næringsstoffer eller hold i nok fuktighet for planterøttene.

næringsstoffer

Frukttrær trenger jord med enkelte næringsstoffer, og University of California antyder dyrke litt kompost i jorda i området rundt treet, heller enn å plassere gjødsel eller kompost direkte i et frukttre er plantehull. Texas A & M anbefaler å gjødsle etablerte frukttrær gang i året rett før treet begynner blomstringen eller vokser nye blader i løpet av våren. Bruk en 21-0-0 ratio gjødsel for jord med en pH over 7,0 og en 15-10-10 ratio gjødsel for jord med en pH under 7,0. Bruk ca 1 lb av gjødsel per tomme av trestamme diameter og spre gjødsel på toppen av jorda rundt foten av treet, som anbefalt av Texas A & M University.

Mulching

Påføre et lag av mulch til toppen av jorda rundt bunnen av frukttrær hjelper dem vokse, ifølge Texas A & M University. Påfør ca 3 inches av mulch hvert år for å hindre ugress som konkurrerer for trærnes næringsstoffer og fuktighet. Mulch bidrar også holde fuktighet i jorda og beskytte trerøtter fra svært kalde vintertemperaturer. Begynn mulch noen inches bort fra stammen, noe som bidrar til å hindre sykdom.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com