Høye Desert Planter i Oregon

October 31

Høye Desert Planter i Oregon


Dominerende den sørøstlige delen av staten, spenner Oregons høye ørkenen regionen 24.000 square miles langs den nordlige kanten av Great Basin. Enorme og geografisk mangfoldig, er den høye ørkenen hjem til en utrolig variasjon av trær, busker og planter. Robust og tilpasningsdyktig, planter av Oregons høye ørkenen trives til tross for regionens stor høyde, relative aridity og vilt varierende temperaturer.

trær

Få trær trives i Oregons høye ørkenen landet på grunn av den ekstreme temperaturen svinger, kraftig vind og tørre forhold. De mest utbredte treslag er den vestlige einer (Juniperus occidentalis), som dominerer den steinete bakker og områder med dårlig, grunne jord, som er karakteristisk for regionen. Innenfor sin Oregon-serien, vestlige einer trær fortsatt små, sjelden over 15 fot i høyden, selv om unntak finnes i skjermede områder. Det viser en uregelmessig, knudrete vekst vane toppet med virvler av mørk-grønne nål-lignende bladverk.

busker

Busker er den dominerende type anlegg over den høye ørkenen i Oregon. Enorme områder med gul rabbitbrush (Chrysothamnus viscidiflorus), terrengSageBrush (Artemisia tridentata) og grønn molly (Bassia americana) strekning over de tørre høylandet i regionen, danner en tett shrubby matte gjennom ørkenen gulvet. I verneområder, Greenleaf manzanita (Arcostaphylos patula) danner kratt som skiller seg ut fra omkringliggende busker på grunn av sin sølv-grønne blader og slående, rødbrun bark. Våren, bærer denne arten små, klokkeformede rosa blomster etterfulgt av en avling av Waxen bær på sensommeren og tidlig høst.

blomstrende planter

Umåtelig mangfoldig blomsterplanter trives over Oregon høye ørkenen. Best kjent for sine gylne solsikke-liknende blomster, Oregon solskinn (Eriophyllum lanatum) er en lavtvoksende flerårig felles i hele regionen. Noen ganger kalles ullen solsikke, det er så oppkalt etter sin sølvfargede-grå ​​hårete blader. Svovel bokhvete (Eriogonum umbellatum) deler en overlappende område med Oregon solskinn, selv om det har en tendens til å bli funnet i høyereliggende områder, og blant sandier jord. Den produserer hårete blader og pensel-lignende gule blomster, som tørker pent og varer lenge utover høsten.

Blant de sjeldneste blomstrende planter i Oregon høye ørkenen eksisterer Cox mariposa lily (Calochortus coxii) innenfor et fragmentert område i hele regionen. For en kort periode på forsommeren, bærer det en krem-og-gul, skålformet blomst dekket i fine hår-lignende tentakler.

gress

Et begrenset Grovfôr region eksisterer innenfor den høye ørkenen i Oregon, som strekker seg over sesong fuktige lavlandet og daler. Grasarter som bluebunch hvetegress (Pseudoroegneria spicata), prairie junegrass (Koeleria macrantha) og blå bunchgrass (Festuca idahoensis) dominerer, skaper store felt av flerårig fôr for innfødte og introdusert dyr arter.

Bluebunch wheatgrass vokser til 3 fot i høyde, bærer tunge frø-hoder på toppen tykk, blå-grønne stilker. Den vokser i forbindelse med prærien junegrass, en to-fot-høy mounding gress kjent for sitt sølv-grønne blader og store gule frø hoder. Blant de mest tallrike gress i høy ørkenen er blå bunchgrass. Det er en lavtvoksende arter som sprer vekst vane produserer enorme, teppe-lignende områder med vegetasjon langs dalen etasjer og fuktige høylandet.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com