Har en Butterfly Bush Som sol eller skygge?

September 18

Har en Butterfly Bush Som sol eller skygge?


Kjent for å botanikere som Buddleia, er butterfly bush en busk med Oakleaf formede blader som produserer lilla-aktig klynger av blomster. For maksimal blomst produksjon, bør plantene være plassert i full sol i godt drenert jord.

vekst~~POS=TRUNC Kjennetegn

Avhengig av variasjon, kan sommerfugl busk vokse til en maksimal høyde på 15 fot, og gir best utendørs i USDA hardførhet soner 5 til 9. Clemson Cooperative Extension sier at ekstrem kulde kan drepe planten ned til jord nivå, men ingen lang- begrepet skade er gjort, som nye skudd vil spire fra kronen i løpet av våren.

vekst~~POS=TRUNC

Denne planten trenger jord med en nøytral pH, eller syrenivå, 5,5 til 7, men vil tolerere litt mer basisk jord. Den foretrekker godt drenert sand til leire leirjord. Det er ikke plaget av andre enn edderkopp midd som kan vises i tørkeperioder skadedyr.

formering

Butterfly bush self-forplanter ved å sende ut grunnlaget som nye planter spire, noe som gjør det til et problem i enkelte områder. Gir det god plass og raskt fjerne nye skudd der de ikke er ønsket bør holde det under kontroll.

Bruker

Butterfly busker er populære valg for dyreliv hager, spesielt i hagen som eierne prøver å tiltrekke sommerfugler. Sine fargerike blomsterakser, spesielt de røde varianter, er også svært attraktivt for kolibrier.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com